23 helmikuuta 2010

Miina & wanhojentanssit

Siskollani Miinalla oli viime perjantaina wanhojentanssit. Itse heräsin aamulla puoli seitsemältä tekemään kampausta ja Miina teki itse samaan aikaan meikin. Hanskat ja mekko tilattiin netistä.. ja tuo on maailman ihanin prinsessamekko! Rinnuksissa on timantteja ja hanskoissa pienet rusetit kauniina yksityiskohtina. Vaikka mekko ei ollut mittatilaustyötä, se istui kuin nakutettu! Eli me säästettiin kivasti rahaa kun laitettiin tukka ja meikki ite, eikä teetetty pukua. Ja kävi kyllä hyvä tuuri, että mekko oli just soppeli. Mie kun osaan nuita kampauksia laittaa, niin löytyi halpa (=ilmainen) kampaajakin läheltä, joka a) tuli vartavasten Rovaniemeltä Tornioon, b) värjäsi hiukset ja c) laittoi aamulla kampauksen. Kyllä Miinan kelpaa!
Tässä tekemäni kampaus takaa. Kiharsin OBH Nordican 19mm lämpökihartimella korkkiruuvit, joista taiteilin nutturan. Otin noin puolet hiuksista käteeni ja laitoin ne ponihännälle. Jätin ylös ja alas hiuksia, jotka lisäsin ponihäntään; otin pieniä hiustupsuja ja väänsin niitä myötäpäivään. Hiustupsut liitin ponihäntään toisella pampulalla. Kun kaikki hiukset oli "ponnarilla", aloin tekemään nutturaa. Otin ponihännästä hiustupsuja, jotka kiinnitin normaaleilla pinneillä lenkiksi ponihännän juurelle. Näin tein kaikille hiuksille. Niskassa olevat hiukset jäivät hieman löysiksi, joten taivuttelin niitä lisää ja vedin tiukemmalle pinneillä niskaan kiinni. Mielestäni erittäin onnistunut ja rennon näköinen kokonaisuus!
Tässä vielä kuva sivuprofiilista. Miina halusi rennon näköisesti hiukset, ja koska hänellä on olkapäille olevat hiukset, oli nuttura helppo ratkaisu. Ja en kyllä huomannu että kellään muulla olis ollu samallalailla hiukset, joten senkin puolesta oli aika persoonallinen - vaikkakin erittäin yksinkertainen - kampaus. Miina kertoi, että hiukset pysyivät tosi hyvin kuosissaan, ja nämäkin kuvat on otettu noin 4 tuntia hiustenlaiton jälkeen. Tässä kuvassa näkyy hieman vaaleita raitoja, joita värjäsin Miinan hiuksiin edellisenä iltana.
Itellä heräs tosi paljon positiivisia tunteita kun kävi kattomassa tanssit. Ite tanssin wanhojentansseissa kolme vuotta sitten, ja se päivä oli kyllä ehkä maailman ihanin ja ikimuistoisin! Vieläkin ois palava halu päästä tanssimaan kaikki ne ihanat tanssit. Kun perjantaina aloitustanssi pärähti soimaan, alkoi itselläkin jalka lyömään tahtia. Oli ihana kuulla ne vanhat musiikit, joita silloin muutama vuosi sitten tuli kuunneltua joka ikisissä tanssireeneissä. Ehkä mie vielä joku päivä pääsen uudestaan tanssimaan.. Mutta sitä ennen haluan ehdottomasti käydä joka vuosi katsomassa nuorempien tansseja. Wanhojentansseissa on aina niin hyvä meininki ja kaikki nuoret on ihan onnessaan - varsinkin tytöt, jotka saa olla koko päivän prinsessoita. Minusta Miina oli tosi kaunis ja hehkeä!

2 kommenttia:

Annastiina kirjoitti...

Kaunis Miina ja aivan superihana puku! Kampaus passaa tuohon tosi nätisti, paljon kivempi tuommonen rento nuttura kuin mikään sliipattu kampaajakötystys! (:

Henni kirjoitti...

Sanoppa muuta! :) oon ihan samaa mieltä! ja tuo puku oli jo niin korea, että liian mahtaileva kampaus ois vieny liikaa huomiota siittä, ja tehny koko kokonaisuudesta ehkä vähän ylilyönnin näkösen. Mutta kyllä sisko ossaa ;)