09 maaliskuuta 2010

Ulkona koirien kanssa

Tänään kävin kolmen koiramme kanssa Tornionjoen jäällä kävelyllä. Kuvassa Lakka vasemmalla ja Hilla takana (suomenlapinkoiria) sekä Iines (japaninpystykorva) edessä. Lakka on kohta 3-vuotias, Hilla on 7 ja ½-vuotias sekä Iines on 7 kuukautta vanha.
Päästiin joen jäälle hirveän tarpomisen kautta. Moottorikelkoilla ei oltu ajettu siellä rannassa ollenkaan, mistä tulimme jäälle. Polvia myöten sain kahlata hangessa, ennenkuin päästiin moottorikelkkojen ajamille reiteille. Kengät tietenki täynnä lunta ja ärsytys ihan armoton. Onneks lumi jään päällä oli sen verran kovaa, että siellä olikin sitten helppo kävellä ja päästiin nopeasti eteenpäin.
Jäältä oli tosi ihanat maisemat! Aurinko paisto ja pakkasta oli vain muutama aste. Edessä näkyvä saari on vielä Suomea, mutta sen takana avautuu naapurimaamme Ruotsi. Ihan oikealla taitaa Ruotsin rannat jopa näkyäkkin :)
Noustiin työväentalonrannan kohdalta pyörätielle ja käveltiin sitä pitkin kotiin. Tässä vielä kuva, jossa näkyy reitti jota pitkin käveltiin.
Koirat sai suhteellisen kivasti talutushihnat solmuun. Varsinkin näemmä Hillan ja Iineksen narut on pienellä mutkalla. Sen verran vetovoimaa lähtee kyllä nuista kahesta isommasta, että ens kerralla otan ehkä pulkan mukaan..
Iineksen ja Lakan päästin irti vähän ennen kuin päästiin kotipihaan. Pieni punainen katos on roskalaatikkokatos, joka on yhteinen naapurimme kanssa. Roskalaatikon takana näkyy autotalli, jonka oikealla puolella talo sitten on ☺
Koskaan ei tosiaan tiedä milloin kone päättää pimahtaa..

Tässä vielä vähän videomaistiaisia: koirat hieman onnessaan odottaa lähtöä ulos.

Ei kommentteja: