25 huhtikuuta 2010

Neppis 21 år !

Lauantaina 24.4. eli eilen täytin 21 vuotta. Synttärit järjestin lähimmille ystävilleni isosiskoni tykönä. Oli tosi ihana ilta! Suuret kiitokset kaikille niille ihanille ihmisille jotka teitte sen mahdolliseksi.
Syndesankari ja ystäväni Anni.
Minä ja Anna vähän kilistellään boolilaseja.
Tätä samaa persikkakakkua tein myös isosiskoni juhliin pari viikkoa sitten. Ohjeen siihen löydät täältä.
Noh, alkumaljoina tarjoiltiin mokka-suklaavaahtoa (VHH) Ohje on otettu karppaus.info:sta. Tein itse neljä annosta, josta tuli skumppalasillisen kokoisia annoksia reilu 20 kpl. Yhteen annokseen tarvitset:
- 2 liivatelehteä
- 1 dl vahvaa kahvia
- 50 g tummaa suklaata (käytin 70%)
- 2 kananmunaa
- 1.5 dl kermaa
- makeutusta maun mukaan (muutama rkl mielestäni on soppeli)- pinnalle suklaalastuja
Ensin liuota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sen jälkeen sekoita ne kuumaan kahviin. Lisää sekaan myös paloteltu suklaa (niin että kaikki on tasaista seosta). Vaahdota kerma ja kananmunat erikseen vaahdoksi. Sekoita kaikki yhteen, myös makeutusaine ja jaa seos annoskulhoihin. Laita jääkaappiin ja anna olla kylmässä muutama tunti. Raasta sen jälkeen suklaata vaahdon päälle :) Tein nämä jo perjantaina, eli hyvin pysyivät kuosissa vaikka juhlat oli vasta lauantaina.
Vadelmaunelma-boolissa oli 0.75l väkevää vadelmaviiniä ja saman verran kuivaa kuoharia ja spriteä. Prosentteja on noin 12 ja annoksia vajaa 25. Mansikkataivas-boolissa oli mansikka- ja vadelmatuoremehua sekä maustamatonta vichyä. Isoissa jääpalasissa on mansikkasurvoksesta tehtyjä jäisiä tähtiä sisällä.
Tajusin ehkä 10 minuuttia juhlien alun jälkeen, että voisi ottaa ruoista kuvia.. No tässä vaiheessa se oli ehkä jo vähän myöhäistä, koska varsinkin suolaisat meni nopeasti ;) Kanasalaattiin tuli 800g pehmeä pippuri-kastikkeessa olevaa kanaa, 2 dl kermaviiliä, 2 rasiaa kirsikkatomaatteja, kurkku, kaksi punaista paprikaa ja punasipuli. Kaikki vaan miksattiin yhteen. Salaatin lisäks tarjolla oli vähähiilarista pizzaa.

Tänä aamuna näytin tältä!

6 kommenttia:

HoO kirjoitti...

Onnea vielä! Kemut olivat kivat ja tarjoiltavat mitä herkullisimpia. Olit kyllä jaksanut panostaa, hatunnosto siitä hyvästä <3

Henni kirjoitti...

Kiitos! :) ja eipä kestä, mie oon semmonen juhlien järjestäjä ;)

Allegra kirjoitti...

Oi, mitkä juhlat! :) Taidat tosiaankin olla juhlajärjestäjä! Karppaan itsekin ja oli tosi mielenkiintoista lukea, kuinka karppiruoista saa juhlakelpoisia. Great job! :) Ja olet ollut hurjan kauniina liikenteessä. Myöhäiset onnittelut!

Henni kirjoitti...

Kiitos erittäin paljon! :> vaikka ei 21 mikään merkittävä ikä olekaan, on sitä tietenkin syytä juhlia (kerrankin on tekosyy tehä kaikkia herkkuja, niin miksipä ei...)
Karppauksesta on kyllä alkanu tässä kuukausien aikana tulemaan oikea elämäntapa, ja vähän luulen että tällä suunnalla pysytäänkin vielä pitkään (;

PUSSAUSKOPPI kirjoitti...

Todella nätti kampaus :)

Henni kirjoitti...

kiitos :) ja se oli paljon yksinkertaisempi, kuin miltä ehkä näyttää (: