09 huhtikuuta 2010

cake!

Ennakkolaskelmistani poiketen ehdin kuin ehdinkin tänään tehdä herkkukakut huomisiin siskoni juhliin! Tässä nopeaa postausta valmistuksesta. Ensin kuitenkin persikkarahkakakun helppo ohje:
Pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g sulatettua voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2 tlk rahkaa
noin 1/2 dl sokeria (itse käytin makeutusta)
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
2 rkl sitruunamehua
Itse tein kaksinkertaisella ohjeella, niin tuli kaksi kakkua. Ensin murskaa keksit ja sekoite ne sulattuun voihin. Painele itrovuoan pohjalle, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.
Laita liivatelehden jääkylmään veteen. Vatkaa kerma ja sekoita siihen täytteen aineet. Liota liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata kuumaan mehuun tai veteen (ite käytin persikkatölkin sokerimehua).
Laita seos tasaisesti vuoan pohjalle ja laita päälle paloteltuja persikoita.
Aikaa menee yhteensä 3 tuntia, josta 2 tuntia passiivista aikaa (kun kakut lopuksi laitetaan kahdeksi tunniksi jääkaappiin).

Ei kommentteja: