13 toukokuuta 2010

kebab-arviointeja

Inkki-Iines on aika ajoin pestävä. Valkoiseen pitkään turkkiin nimittäin tarttuu aika kivasti kaikenlainen sonta ulkoa. Iines vaan ei näitä pesuhetkiä aina niin paljon arvosta...
Pesen Inkin ylleensä kylpyammeessa, mutta nyt kun oli vain mahassa likaa, niin pystyi pesemään piskin isossa lavuaarissakin.
Käytin vähän mietoa saippuaa ja lämmintä vettä. Tuli koirasta puhas!
Ollaan hellun kanssa tässä viimisen kuukauden sisällä kyllä kierretty aika kiitettävästi kaikenmaailman pikaruokaloita läpi. Olen syöny kolmessa eri paikkaa kebabsalaatin, tässä on kuva kahdesta niistä. Eli syön vähähiilarisia ruokia, koska karppaan. En siis saa syödä vehnää tai pastaa, sen vuoksi normaalit pizzat sun muut on kiellettyjä. Onneksi kebab salaatilla on ihana vaihtoehto! Ylempi kuva on Pizzeria Take Offista Tornion Putaalta. Hinta oli 6 euroa ja ruoka oli ihan hyvää. Salaatti oli aika köpönen; vain vähän salaattia, tomaattia, kurkkua ja kastiketta. Kebablastut oli ihan hyviä, kastiketta oli vähän liian vähän. Toinen paikka missä olen syöny kebabsalaattia, on Turkinpippuri Tornion keskustassa. Kebab on siellä vähän kuivaa ja kastiketta on liian vähän. Se on hyvä puoli, että saa itse valita ottaako tulisen vai valkosipulisen kastikkeen. Salaattia on liikaa, kun taas kurkkua ja tomaattia vain muutama suikale.
Pizzeria Amandassa Ruotsin Haaparannalla ollaan käyty pari kertaa. Olen ihastunu heidän (vai niiden) kebabsalaattiin ihan kympillä. Hinta (6.50e) ja ruoka on kohdillaan. Kebabia on aina riittävästi ja salaattikin on loistava. Salaattiin kuuluu kurkun, tomaatin ja salaatin lisäksi kastiketta, jalapenoa, juustoraastetta ja sipulia. Tosi hyvvää! Päälläoleva kastike on tillikastiketta, ja todella herkkua (vaikkakaan ei kovin hyvältä ehkä kuulosta).. Että jos ootte Torniossa liikenteessä ja haluatte hyvää suht. vähähiilarista ruokaa, niin menkää Amandaan. ;)
Kun toissapäivänä saavuttiin Ranualta Posiolle, meitä odotti hirmu määrä perunoita, hirvenlihaa ja kastiketta. Ruokailun ajan pöydässä oli myös paprikaa, salaattia, kahta erilaista ruisleipää, suolakalaa, mätiä, hirvenlihaa, rieskaa... Jälkiruoaksi oli vattuja, hilloja sekä lakritsijäätelöä. Illalla kahvin ja teen kanssa saimme appelsiinisitruunatorttua. Oli poka aika makiaa! Sitä saatiin myös aamukahvilla, jonka jälkeen syötiin mannapuuroa ja marjasoppaa. Aamupuuron kanssa ruokapöydässä oli tietenkin jo edellisenä päivänä ruoan kanssa tarjolla olleet leivät, kalat jne...
Tämän glykeemisen indeksin ruoilla hieman vajaassa vuorokaudessa painoa ehti tulla puhtaana läskinä varmaan noin viis kiloa ;)
Tässä vielä kuva Iineksestäni (vas.) ja valkoisesta supikoirasta. Iines on japaninpystykorva, ja luullakseni aika varmana sukua supikoirille..

Ei kommentteja: