09 kesäkuuta 2010

Who lives in a pineapple under the sea?

Aikoinaan en uskaltanut tuoretta ananasta ostaa, koska en ollut varma miten se leikataan ja mistä tiesi, oliko ananas kypsä. No, ajattelin nyt jakaa viisauteni teidän kanssanne:
1. Ananaksen kypsyys tunnustellaan kuoren päältä. Ananas on kypsä, jos painauttaessasi sormella ananasta se tuntuu hieman joustavalta. Jos ananas on ylikypsä, se tuntuu pehmeältä ja jos liian raaka, se on todella kova. Toinen tapa varmistaa kypsyys on nykäistä ananaksen lehtiä: jos lehti jää käteen ilman suurempia kiskomisia, ananas on kypsä. Aluksi leikkaa ananaksen kannat pois.
2. Sitten leikkaa ananaksen kyljet pois. Leikkaaminen on helpointa ylhäältä alaspäin, jolloin näkee kuinka paksusti leikkaa.
Tässä on yksi sivu leikattuna. Ite leikkaan maksimissaan ½ senttiä pois reunoja.
Ananas on diureetti, eli se poistaa nestettä. Tässäpä samalla pieni vinkki, jos haluat poistaa nestettä kropasta tiettyä päivää varten:
1. päivä: syö suolaa ihan reippaasti ruoan kanssa ja juo 2 litraa vettä.
2. päivä: juo 2 litraa päivän aikana vettä ja käy saunassa. Syö tuoretta ananasta (purkkiananakset ovat yleensä sokeriliemessä!) Älä syö suolaa tai paljoa hilsuja.
3. päivä: olet kireä!
Nyt tärkein neuvo: älä syö hiilareita. Yksi gramma hiilareita tuo nestettä 3 grammaa. Ite otin tällä keinolla erääksi lauantaiksi neljä kiloa nestettä pois.
3. Kun reunat on leikattu pois, leikkaa myös pienet tummat "pisteet" pois ananaksen kyljistä.
4. Leikkaa ananas noin reilun sentin palasiksi. Entä miksi tölkeissä myydään vain ananasrenkaita tai paloja? Koska ananaksen keskellä on "puumainen" osa, joka on leikattava pois.
Voilá! Ananas on valmista syötäväksi. Nam! Ananaksessa on 53 kcal/100g ja hiilareita on 11.2g/100g. Elikkäs hedelmäsokerinsa vuoksi on aika hiilaripitoista. Ananas on kyllä nesteenpoistaja, mutta hiilarimääränsä vuoksi liika syöminen voi tuoda periaatteessa ns. +-0 -tilanteen.

Ei kommentteja: