19 syyskuuta 2010

Taidan muuttaa Posiolle ja leiriytyä sen yhen marketin eteen..

Nyt on kyllä vielä ihan pakko kertoa teille tapahtumasta, joka yllätti minut ja hellut täysin eilen Posion pienessä K-marketissa. Siinä ihan rauhassa kateltiin tuikkukynttilöitä, kun parrakas mies käveli naisystävänsä kanssa ohi. Itsehän en huomannu mitään, mutta hellu katto sitä ohikulkenutta miestä, sitten minua, sitten sitä miestä ja taas minua ja tokas: "Antti Heikkilä. Antti Heikkilä!" Molemmat kurkattiin hyllyjen takaa ja kihistiin onnesta ja innosta. Mentiin sitte rohkeasti jutteleen ja ainaki ite koin henkilökohtaisen valaistumisen hetkiä. Ihan mahtava ihminen, järjettömän pätevä ja tietää oikeastaan kaiken tervellisistä elämäntavoista. Heikkilä edustaa siis kokonaisvaltaista näkemystä lääketieteestä ja on kivunhoitoon perehtynyt kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri. Hän puhuu nimenomaan vähähiilihydraattisen ruoan puolesta. Heikkilä on kirjoittanut useita kirjoja ja on ollut monta kertaa mm. MTV3:n Studio55-ohjelmassa sekä RadioRockissa haastattelussa.
Heikkilän kanssa juttelimme D-vitamiinin sekä liikunnan tärkeydestä. Hän mainitsi myös, että naisille tarjolla olevat liikuntatunnit ovat paljon tehottomampia rasvanpolttajia mitä yleisesti annetaan ymmärtää; pitkäkestoinen aerobinen liikunta nostaa kehossa stressihormonien tasoa, joka taas pysäyttää rasvanpolton. Intervallitreenit (sekä aerobisessa liikunnassa että kuntosaliharjoittelussa) ovat paljon tehokkaampia; ensin tehdään liikesarjoja, sitten pidetään tauko ja heti sykkeen tasaantumisen jälkeen jatketaan harjoitusta. Näin pystytään estämään stressihormonin tulemista kehoon ja pystytään polttamaan samalla rasvaa. Intervallitreenit lisäävät kehossa kasvuhormonin ja testosteronin eritystä, joka puolestaan lisää lihaskasvua.
Tutustukaapas kaikki Heikkilän oppeihin osoitteessa anttiheikkila.com!

Studio55 - Terveys ja ruokavalio 07.12.2009

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Haluaisin kysyä tuosta sun karppauksesta vähän. Eli lueskelin noita ensimmäisiä postauksia karppauksesta ja siellä mainitsit että olet nimenomaan dieetillä eli karppauksesi olisi vain väliaikainen muutos tavalliseen ruokavalioosi. Oletko vielä samoilla linjoilla vai päättänyt ottaa ihan lopulliseksi ruokavalioksi? Oliko sulla minkälaisia "vieroitusoireita" sillon alussa ja kuinka kauan ne kesti? Toivottavasti et pahastu mun uteluista :) Tykkään lukea sun blogia tosi paljon ja alussa kiinnostuin nimenomaan sun kaikista resepteistä ja ruokajutuista.

Henni kirjoitti...

Hei Anonyymi!
En tosiaankaan pahastu uteluistasi, tosi mukava vaan kun kyselet. :) Alunperinhän minun piti karpata vain kuukausi. No kuukausi tuli ja meni, ja ajattelin että no josko vielä pari kuukautta. Otin tavoitteeksi karpata ainakin synttäreihini asti (huhtikuuhun). No huhtikuukin tuli ja meni ja tälle tielle ollaan näemmä jääty. :D Elikkäs dieettinä piti karppauksen pysyä, mutta näemmä näin 9 kuukautta myöhemmin siitä on tullut ihan elämäntapa.
Aluksi tuli outo olo, koska ei oikeastaan ollut enää koskaan nälkä, mutta kaikkea ruokaa teki silti mieli koko ajan. Fyysisesti karppaus on erittäin helppoa, mutta aluksi henkisesti aika raskasta. Mieli keksii koko ajan uusia jippoja. Itellä ainakin tuli mieleen koko ajan ajatuksia, että "no ei tuossa suklaassa ole niin paljon hiilareita, saan mie ottaa pari palaa.. ei se varmasti haittaa". Sillonkun tulee tuomosia ajatuksia, niin silloin tietää että rasva palaa! Ja silloin on hyvä syy olla entistä reippaampana ja sanoa "ei" hilsuille. :) Itellä ainakin muutaman viikon kesti se, että halutti syödä hiilareita, mutta sekin loppui aikanaan. :) Nykyään vain jos on oikein kova nälkä, tekee mieli syödä esim. pizzaa.
Ruoan laitto on mukavaa ja tietenkin karppauksen myötä vähän haastavaakin välillä. :) Toivottavasti ainakin kokeilet karppausta, siihen jää kyllä helposti koukkuun! :)

Mea kirjoitti...

Moi taas! :)
Tää vastaus tulee nyt tosi myöhässä, mutta tuleepahan kuitenkin. Oon nyt laittanu ruokavalioni ihan uuteen kuosiin ja karsinu turhat hiilarit pois. Joskus ennenkin olen tätä kyllä kokeillut, mutta en ole selvinny niitten vieroitusoireiden yli ;)
Tään ilmotan täällä sulle varmaan siks, että oonpahan johonkin sen kirjottanu ylös ja näin päätös on mulle helpompi pitää :)
Tuun ehdottomasti kokeilemaan monia siun noita reseptejä ja varmaan kommentoimaanki paljon enemmän!
Toivotaan, että jäisin iteki tähän koukkuun :p Viimeisen sysäyksen tähän anto poikaystävä, joka ei millään usko, että karppauksesta voisi olla jotain hyötyä esim. diabeteksen hoidossa tms. Mulla nyt ei kyseistä tautia ole, mutta sitä vastoin siideripömppis ja turvonnu olemus ylipäätään kyllä löytyy! :D
Katsotaan miten tässä käy, ja sinä oot kyllä jatkossa varmasti hyvä tsemppari noiden ihanien ruokakuvien ja reseptien kanssa :)

T. sama anonyymi kuin aiemmin tässä postauksessa kommentoinut

Henni kirjoitti...

Moikka!
Hieno homma, kuulostaa hyvältä. Muutamassa viikossa olo on jo parempi ja vierotusoireistaki varmasti suurin osa karsiutut pois. Ruokavalion muutoksesta jollekkin kertominen tekee siitä tietenki helpomman pitää. :) Itekkin kun olen täällä julkisesti pälättänyt karppauksestani, niin ei vaan voi antaa periksi vaikka välillä vähän vaikeaa olisikin.
Kiitos paljon. :) Aina jos saa yhdenkin ihmisen innostumaan terveellisistä elämäntavoista, tulee hyvä olo ja haluaa jatkaa tätä taistelua virallisia ruokasuosituksia ja einesruokia vastaan. Paljon ohjeita löydät http://karppaus.info/ osoitteesta. Sivun vasemmasta reunasta löydät "Reseptit" ja avautuvan sivun oikeassa reunassa on "Reseptilajit", jossa näkyy mm. liharuoat ja jälkiruoat. Itelle ainaki tuo sivusto on ollu tosi tärkeä - voi tehdä oikeastaan juuri sellaista ruokaa mitä tekee mieli!
Ps. Saat pistää sille poikaystävällesi jauhot suuhun ;)