22 joulukuuta 2010

Piparkakkutaikinan leipominen


Eilen laitettiin taikina jääkaappiin ja tänään alettiin leipomaan piparkakkuja. Tavotteena siis tehdä überhieno piparkakkutalo, saas nähdä mitä siitä sitten huomenna (torstaina) tulee! Taikina oli aika jähmeää kun sen jääkaapista otti, mutta pehmeni kyllä nopeasti kun sitä vähän paineli. Palojen mittaamiseen käytin aina yhtä kätevää Ikean mittanauhaa.
Taikinan alle vähän vehnäjauhoja ja sitten vaan kaulimaan!

Tässä ois sitte tämän päivän saldo: hulluna pipareita! Sinisen tarjottimen alla näkyy pelti, jossa on päällekkäin kaks iiiisoa piparia (piparitalon pohjat). Huomenna sitte koristelua ja talon kasaamista, jippii!! Piparkakut paistoin 200-asteessa uunin keskitasolla n. 5-10 minuutin ajan (riippuen siis pipareitten koosta). Ku pipareita paistatte, niin muistakaahan laittaa samankokoiset piparit yhtäaikaa uuniin. :) Koska pienet palaa tosi herkästi ja isommat tarvii enemmän aikaa kypsyä..

Ei kommentteja: