18 helmikuuta 2011

Asuntoesittely

Ei näin:
Eikö Suomessaki vois olla semmosta lakia, että ku on liian kylmä niin ei tarttis mennä kouluun? Arvatkaapa huvittiko aamulla lähteä käppäileen koululle ku katoin mittaria.. (Varsinki ku minun toppahousut on n. 150 kilometrin päässä tästä talosta.)
Tänään kokkailin meille taas kerran vähän kalaa. :) Miedolla lämmöllä paistoin vajaa 600g lohta nahkapuoli alaspäin n. tunnin verran, maustoin kuivatulla tillillä ja merisuolalla.
Kalan kanssa mie söin sipulivoikastiketta ja jäävuorisalaatti-kurkku-avokado-sekotusta, jonka maustoin mustapippurilla, merisuolalla ja tilkkasella oliiviöljyä.
Tämmönen lehti kolahti aamulla postilaatikkoon. :) Oli joku tarjous, että sai valita yhen ilmasen lehen, ja valittin sitten tämän. Ihan hyvä lehti joo, mutta muutama asia pisti minun veret kiehumaan...:
"Voiko syöpöttelyhalua taltuttaa? -- -- Jos on tarvetta tarkkailla painoaan, kannattaa valita rasvaisen ruoan sijaan kevyttä, hiilihydraattipitoista ruokaa, kuten esimerkiksi täysjyväleipää." (s. 50)
Huhhuijakkaa.. :) No, eipä siinä vielä mitään, kun lukee vähän eteenpäin, niin...:
"Jos on taipumusta turvotukseen, kannattaa välttää kahvia, alkoholia ja suolaa." (s. 50)
HÄH? Tuossa on haastateltu mm. kahta HYKS:in työntekijää, eivätkä tuon enempää tiä turvotuksesta.. Kahvi ja alkoholihan ovat tunnetuimpia diureetteja, elikkäs kehon nesteenpoistajia (kuten myös esimerkiksi ananas, tee, mansikat..) Tietenkin jos alkoholinsa nauttii sokeriliemeen sekotettuna, niin hilsut sitten turvottaa kylläkin. ;) Joo-o, kyllä taas osataan. Niin ja kaiken lisäks, jos käyttää täysin puhdistamatonta merisuolaa, niin se ei turvota (toisinku tuo valkosta valkosempi pöytäsuola).. Oon niin ylpeä nuista valtion ravintoneuvojista!
Mutta ei siinä, lehessä oli tosi kiva juttu uimisesta ja mulla alko haluttaan niin paljon pulikoimaan, että suunnitelmissa ois lähteä jo ehkä huomenna.. Jippii!
Iltapalaks paistoin itelle taco-maustettua kanaa (mitä ikinä lieneekin), sipulia ja avokadoa. Nuita avokadoja on pöydällä olevassa kulhossa vielä semmonen läjä, että ainakin loppuviikko menee niitä napsiessa ja sekoittaessa joka ikiseen mahdolliseen (ja mahdottomaan) ruokaan.. Yamm.
Lopuks vielä meän koti =
Osa 1

Osa 2

2 kommenttia:

HoO kirjoitti...

Mieki kävin miehen kanssa muutama päivä sitten uimassa - ja oih ja voih sitä tunnetta! Oli vielä ihana ku aurinko paistoi niin kirkkaasti halliin :)

Alkoipas tekeen mieli avokadoa! Tee jotain herkkuguacamolea - dippaa vaikka kukkakaalta tai jotain ;)

Henni kirjoitti...

Uiminen on kyllä ihan sairaan kivvaa. :) Käytiin tännään kattomassa sitä Rollon uimahallia - oli tosi pikkunen ja kämänen, mutta eiköhän sielläki voi uida. Oon just tässä kokkaamassa ja teen samalla guacamolea... nam! ;)