28 maaliskuuta 2011

Täytetyt kananmunat

Tänään illalla hiuko kaikkea hyvää (hilsua nommmm) joten piti vetää proteiinia napa täyteen. Löysin minun yhestä reseptikirjasta täytettyjen kananmunien ohjeen ja päätin kokeilla. Ensin kanamunia keitetään kiehuvassa vedessä n. 8-10 minuuttia ja sen jälkeen ne "säikäytettään" elikkä huuhottaan nopeaa kylmällä veellä ja annetaan olla kylmässä veessä vähän aikaa.
Täytettyjä kananmunia (GL, VHH) varten tarvitset siis:
~ kananmunia (ylläri)
~ 2 rkl valkosipulimajoneesia (tai maustamatonta, voit maustaa itte)
~ mustapippuria
~ vähän suolaa
~ paprikamaustetta
~ pikkusen chilimaustetta
Majoneesi ja mausteet sekoitetaan keskenään.
Ku kananmunat on keitetty, ne kuorittaan ja keltuaiset koverrettaan pois ja murkattaan maustetun majoneesin joukkoon.
Keltuais-majoneesi-sekoituksella täytetään kananmunat ja asetetaan tarjolle. Jos tuoretta persiljaa joltain löytyy, niin sitä vois pistää koristeeks munien päälle.
Olivat kyllä hyviä ja niitä kelpaa varmana tarjoilla myös vaikkapa päivällisvieraille tai jossain juhlissa. Jos tähän ns. perusohjeeseen kyllästyy, niin täytteeksi voi laittaa majoneesin lisäksi vaikkapa tonnikalaa tai juustoraastetta. It's up to you!
Ps. Huomenna Inkki eläinlääkäriin ja nyt kaikki sormet ja varpaat ja liikavarpaat ristiin, että sillä ei ois mittään vakavaa.

2 kommenttia:

HoO kirjoitti...

Tämmöistähän täytyy kokeilla ;)

Voi Iines-parkaa! Mikä kumma sillä vaivaa?

Henni kirjoitti...

Hehe, hyviä olivat ;) suosittelen!

Sillä on ilmeisestikki pissatulehus (tai kiteitä tai kiviä virtsateissä) koska se pissaa verta.. :/ Antibiootteja ja tulehuskipulääkkeitä se nyt syö. Toivottavasti ei ole ainakaan niitä kiviä, koska sillon se joutuis isoihin toimenpiteisiin (leikkaukseen?).