25 maaliskuuta 2011

Toscakakun ohje


Toscakakkua en oo ennen tehny ja päätin nyt kokeilla. Itsehän siis karppailen, mutta tämä herkkukakku pääsee jääkaappiin odottamaan, että avomies tulee iltamyöhällä (/aamuyöllä) kotiin kauhean nälän kanssa. Pohjan ainekset:
~ 2 kananmunaa
~ 1½ dl sokeria
~ 75 g voita sulatettuna
~ 1 dl maitoa
~ 1 tl vaniljasokeria
~ 1½ tl leivinjauhetta
~ 2½ dl vehnäjauhoja
~ voita vuoan voiteluun
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja jäähtynyt voi. Sekoita toisiinsa vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se voidellun vuoan pohjalle. Laita uunin alatasolle 25-30 minuutiksi 175-asteeseen.
Kun pohja on uunissa, valmista täyte:
~ 50(-100) g rouhittuja manteleita (tai mantelilastuja)
~ 1 dl sokeria
~ 50 g voita
~ 1½ rlk vehnäjauhoja
~ 3 rkl täysmaitoa
Sekoita aineksen keskenään pienessä kattilassa ja anna seoksen kiehahtaa.
Kun pohja tulee uunista, levitä täyte tasaisesti pohjan päälle.
Laita kakku takaisin uuniin 200-asteeseen 15 minuutiksi.
Eiköhän mulla oo mies taas ylpeä minusta? ;) Mitäs veikkaatte?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No varmasti on mies ylpeä! oot oikee täydellinen vaimoke noitte kokkailujen kanssa! :D

Henni kirjoitti...

Haha! Kiitos! :D
Minun "lempiammatti" oiski olla kotiäiti - leipoa vaan ja siivota ja kokata ja pyykätä ja ottaa rennosti. Sitte vähän kutoa ja lukea kirjaa ja ulkoiluttaa koiraa. Se ois lepposta! :D