10 huhtikuuta 2011

Puuhapäivä


Morjens! Täällä on aika väsyny meininki, oon nimittäin ihan koko päivän puuhastellu jotain. Ruokakaupassa tuli käytyä (okei, neljässä ruokakaupassa, ku kookosmaitoa ei ollu muualla kuin pelastavassa Siwassa!), sitten oon lukenu tenttiin ja käyny salilla. Niin ja pakkaillu muuttoa varten. Tiedän että muuttoon on vielä yli viikko ja itseasiassa ei sillon päästä ees ite muuttokuormaa viemään pois täältä, vaan muutama hassu pussi - mitä nyt autoon mahtuu. Silti oon pakannu elämääni pahvilaatikkoihin ja sulkenu jeesusteipillä kiinni. Ite muuttaminen ei niin haittaa, se on ihan mukavaa, mutta ärsyttävää on asunnon metsästys! (Ps. Rakastan tuota laukkua ja nuita kenkiä yhdessä.)


Tänään tein karppijälkkäriä mulle ja miehelle. Lauriki alotti dietin kuus päivää sitte ja aamupainosta on tullu alas yli neljä kiloa. Jogurttijälkkäriä (VHH) varten tarvit:
~ 2 dl kermaa
~ 2 dl turkkilaista / kreikkalaista jogurttia
~ 2 liivatelehteä
~ makeutusta / sokeria maun mukaan
~ ½ dl vahvaa kahvia
~ 1½ rkl tummaa leivontakaakaojauhetta
Liivatelehdet laitetaan kylmään veteen likoamaan 5-10 minuutiksi. Kerma vispataan vaahdoksi ja sen joukkoon sekoitetaan jogurtti.


Kermajogun sekaan sekoitetaan kaakaojauhe ja makeutus. Liivatelehdistä puristellaan vesi pois ja ne sekoitetaan kuumaan kahviin. Kahvi kaadetaan pikkuhiljaa seokseen ja sekoitetaan hyvin. Yhessä annoksessa on 480 kcal ja HH 6,1 g.


Jälkkäri jaetaan kahteen annoskippoon ja laitetaan jääkaappiin ainakin 2 tunniksi hyytymään. Tämä ohjehan on siis tarkoitettu 4:lle henkilölle, mutta me ollaanki vähän kovempia syömään :D Nyt selatkaa vähän alemmas, siellä on tämän päivän sapuskat! Nam nam!

6 kommenttia:

Manna kirjoitti...

Ihana herkkuresepti jälleen kerran! :)

Mitä käytät makeutusaineena? Olen ajatellut hankkia steviaa, onko sinulla kokemuksia siitä? :)

Henni kirjoitti...

Olen ajatellu hankkia steviaa, mutta ei oo vielä tullu ostettua mistään. En oo ikinä ennen käyttäny, mutta eiköhän se ihan käypää tavaraa oo.. :) Nyt käytin semmosta ku "makonen", jonka makeus on 35:1 verrattuna sokeriin.

MANNA kirjoitti...

Ihania leipomuksia ja ruokia aina teet!

Henni kirjoitti...

Kiitos<3

Manna kirjoitti...

Oon vasta alotellu tätä plokkailua nii voikko kertoa vinkkinä, miten saisin nuita tunnisteita tuonne teksteihin... avuton tietokoneen kanssa ei ymmärrä :D? :)

Henni kirjoitti...

Toki voin auttaa! :)
Ensinnä mene "Ulkoasu" (pääset sinne Hallintapaneelista) ja sitten "Sivuelementit". Alapuolella olevassa laatikossa lukee "Blogitekstit" eli klikkaa siinä olevaa "Muokkaa"-kohtaa. Avautuu uus ikkuna, jossa on mahdollisuus raksittaa Tunnisteet-kohtaa (jos sitä ei oo muokattu niin se taitaa olla englanninkielisenä, voit vaihtaa sen). Siellä on monia muitakin kohtia, joita voi muokkailla.
Kun oot käyny sen kohdan raksimassa -> kun kirjotat uutta postausta niin tekstilaatikon alapuolella on pieni laatikko, johon voi tunnisteet kirjoittaa tähän tapaan: harrastus, liikunta, pukeutuminen

Toivottavasti sait selvää, en oo mikään maailman pätevin selittäjä :D