26 elokuuta 2011

Käsitöitä ja kakkua

Tänään en lähteny aamusen kurkkukivun takia salille ollenkaan, joten ehin tekemään kaikkea jännää. Kuten ompelemaan. Ostin muutama päivä sitte kankaan kaitaliinaa varten ikeasta.
Itseasiassahan tuota kaitaliinaa ei tarvi juuri ommella, kunhan vain kääntää reunat ja vähän ompelukoneella surauttaa. Ikeassa ostin 150 cm leveää Britten Nummer-kangasta noin 50 senttiä. Ensin taittelin liinan pitkien sivujen reunat kahesti ja ompelin ne.
Sitten tarkistin liinan päädyt. Koska kankaan printti loppuu kankaan reunoihin, on kangaspakan molemmissa reunoissa parin-kolmen sentin kaistale, jossa on vain suunnittelijan nimi. Koska mie leikkasin kangasta vain puoli metriä, tuli tämä tyhjä kaistale sitten kaitaliinan päätyihin. Leikkasin molemmista päistä n. 1 sentin pois ja käänsin reunat: näin varmistin, että suunnittelijan nimi ei jää näkyviin.
Kankaan suunnittelijan nimeä ei sitten näy oikealla puolella ollenkaan, vaan se jää nurjalle puolen piiloon.
Tein saman homman myös kaitaliinan toiseen päätyyn. Ilman sentin leikkausta printtikuvio olisi loppunut ns. kesken, mutta nyt sekin jää nurjalle puolelle piiloon.
Oikealta puolen katsottaessa näyttäisi siltä että teksti jatkuisi, jos taitosta ei olisi tehty.
Nämä on tietenki semmosia ihan pikkuseikkoja, joihin kaikki ei kiinnitä huomiota ommellessaan.. Mie taidan vain olla turhan neuroottinen asioiden suhteen :D Kaitaliinasta tuli siis kooltaan noin 45 x 145 cm. Eiköhän se passaa ihan hyvin meidän tämän-vuoden-puolella-valmistuvaan-pöytään, joka on 80 x 80 cm.
Tänään mulla oli päällä uuet farkut, toppi ja pitkä neule. Toivottavasti mie en oo tulossa kip.. Ei vaan: minä en oo tulossa kipeäksi ja piste. Muut saa sairastaa, mulla ei oo aikaa! Noh, oli miten oli, tämän päivän vaatetus tuli valittua enemmänkin mukavuus- kuin tyylipohjalta.
Illalla vietettiin siskon kans leffailtaa.
Ihanaa seuraa, raparperikeikauskakkua (joka kyllä unohettiin keikauttaa), vaniljajäätelöä, teetä ja Mamma Mia! Voisko enää olla parempaa olla? Eipä juuri.
Tai ehkä vähän paremmin vois olla: minun mies sais tulla jo sieltä Oulusta.
Ois jo vähän ikävä..

Ei kommentteja: