06 joulukuuta 2011

itsenäisyyspäivä


 Tänään kokkailin meille oikein juhlaillallisen itsenäisyyspäivän kunniaksi. Pari päivää sitten ostin kaupasta kilon kiinalaisia rapuja, jotka on pyydystetty villeinä luonnonvirroista ja -järvistä. Ravut oli alennuksessa ja kilon paketti maksoi 3.95 (8.95). Ravut (Procambarus clarkii) oli keitetty suolatilliliemessä ja pakastettu valmiiksi. Eilen illalla otin paketin pakkastesta sulamaan jääkaappiin ja tänään rasia sai olla vajaan neljä tuntia upotettuna kylmässä vedessä.
Ps. Nuo ravut oli aluks niin hurjan näkösiä etten uskaltanu koskea niihin sormilla, olin varma että ne nappaa saksilla kiinni! Vaikkakin siis tiesin että ne on keitetty JA pakastettu...
 Nuo ravut on ihan syötäviä nuinkin, mutta päätin tehä niistä rapuwokkia. Kilon rapusatsista tuli itse ravunlihaa reilu kolme desiä.
Video: näin ravun sisältä otetaan lihat! Lihaa on siis lähinnä vain pyrstössä, mutta myös saksista ja ravun sisältä voi lihaa ottaa. Mie kuitenki otin vain pyrstöstä, koska lihaa tuli tarpeeks enkä viittiny alkaa näpertelemään turhia.
 Paistoin voissa wokkivihanneksia ja paistamisen loppuvaiheessa lisäsin ravunlihat joukkoon. Koska nuo on valmiiks keitetty suolaliemessä, ei suolaa tosiaankaan tarvi lisätä. Wokkiin laitoin vain pikkusen mustapippuria ja sitruunanmehua. Niin ja pari saksiniekkaa tarjoiluastiaa koristamaan.
 Alkupalaksi oli kreikkalaista salaattia, pääruoaksi rapuwokkia ja patonkia. Ja linnanjuhlat tietty telkussa pyörimässä!
 Patongin päälle laitettavaa oli valkosipulivoin lisäksi muikunmäti-sipulisekoitusta ja valkohomejuustoa.
 Jälkkäriks syötiin tämän reseptin mukaan tehtyä raparperipiirakkaa ja vaniljakermajäätelöä. Vaikka yleensä karppailen, niin kyllä nyt itsenäisyyspäivän takia pitää syä vähän patonkia ja jälkkäriä!
Ihanaa Suomen itsenäisyyspäivää teille kaikille! Huomenna minua haastatellaan karppaamisen merkeissä RadioAktiiviseen ja haastis tulee ulos näillänäkymin tiistaina 13.12. Ilmeisesti tuolta nettisivuilta voi radiota kuunnellakkin, vaikka en ole siinä ite kovin kummoisesti onnistunut.. Tämä vaatii nyt lisäselvityksiä, infoilen myöhemmin.

2 kommenttia:

HoO kirjoitti...

Huippua! Mahtaa teilläkin ollut kiva itsenäisyyspäivä <3

Ja kiva tuo haastisjuttu. Ja loistoradiokin! ;) Itsekin olen ollut siellä äänessä moooooooonta kertaa <3

Henni kirjoitti...

Joo niin mie tiesinki että sie oot ollu siellä tähtijuontajana ;) Meillä on ollu kyllä superkiva itsenäisyyspäivä, oikea herkuttelupäivä!