16 joulukuuta 2011

Joululahjaostoksia.. mulle!


 Keskiviikkona siis tultiin Tornioon melkein kuukauden joululomaa viettämään. Eilen käytiin vajaan neljän tunnin joulushoppailureissu minun nuoremman isosiskon ja pikkusiskon kanssa. Mukaan kaupoista tarttui tavaraa mukaan lähinnä mulle itelle, mutta myös muutamia joululahjoja tuli ostettua.
 Itelle ostin Ikeasta MIXTUR-lasivuoan (59kr), SNÖDRIVA-leivontavuokia (220kpl/29kr), BULLAR-leipävuoan (19kr) sekä GLIMMA-tuikkuja (100kpl/27kr).
 Ikeasta ostin myös valkoiset VIVAN-verhot 79 kruunulla (linkki), jotka värjäsin harmaiksi. Mulla on ollu pitkään missiona löytää kivat harmaat verhot meille makkariin, mutta mistään ei oo löytyny tai sitte ne on ollu ihan superkalliita. ICA Maxista ostin sitten harmaata tekstiiliväriä (65kr) jolla pystyi värjäämään 500-1500g kangasta, halutusta tummuusasteesta riippuen. Kangasvärin lisäksi värjäykseen tarvii kilon hienoa suolaa. Väriaine, väritiiviste sekä suola kaadettiin pesukoneen rumpuun. Perään heitettiin pestyt litimärät verhot. Sitte vaan 40 asteen pesuohjelma päälle. Kun pesuohjelma on valmis, laitetaan 40 asteen pesuohjelma uudelleen päälle. Sitten vaan verhot kuivumaan, pesuainetta tyhjään koneeseen ja vielä kerta pesuohjelma päälle.
 Koska ohjeessa luki, että jos kangas sisältää polyesteriä, tulee värjäystuloksesta haaleampi. No, nuo verhot oli 70% polyesteriä & 30% puuvillaa, päätin käyttää koko väripaketin. ONNEKSI! Oisin ehkä halunnu nuista verhoista vielä astetta tummemmat, mutta kyllä niistä nytki tuli tosi ihanat.
 Mietin ensin, että jos saumojen langat jää silmille pomppaavan valkoisiksi, niin puran ne pois ja ompelen harmaalla langalla uudestaan. Nuo ei kuitenkaan tuolta paljoa erotu, joten annan niitten olla nuin.
Tänään käytiin vielä pikkusiskon kans kaupungilla ostelemassa niitä joululahjoja muille. Kävin ostamassa H&M:ltä kauan kuolaamani söpöt salipöksyt, jotka pääseekin huomenna käyttöön ku lähen aamulla reenaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ite pesukonevärejä käyttäessäni laitan värin ja vaatteet vähintään kuuteenkymppiin, enkä tee sitä jälkipesua enkä koneen tyhjää pesua ollenkaan. Kolme kertaa koneen pyörittäminen on täni mielesturhaa, ja koneessa voi huoletta pestä seuraavalla kerralla jotakin samansävyisiä vaatteita:)

Henni kirjoitti...

Voihan sen tehdä varmasti ihan hyvin nuinkin. Mie vaan oon niin hirveä stressaamaan siittä, että josko vaikka sitä väriä jääkin sinne koneeseen ja johonkin puseroon tulee sitten tumma rantu tai jotain :)