08 joulukuuta 2011

Värikäs papupata

 Jee jee, nyt on kandityö palautettu (okei, siittä puuttuu tekstiä vielä pari riviä, mutta enköhän mie saa sen tehtyä loppuun ennen vihoviimistä palautuspäivää) ja ennen viikon päästä alkavaa joululomaa ois jäljellä vielä psykan tentti sekä ruottin suullinen ja kirjallinen tentti. Ei oo enää paljoa jäljellä, jes!
 En muistakkaan millon oisin tehny jotain ihan uutta karppiruokaa. Ostin kaupasta valmiiks keitettyjä punaisia papuja, joista sain inspiraation tehä  
karppaajan papupataa (GL, VHH):
~ 10 cm:n pätkä purjosipulia (tai 1 normaali sipuli)
~ voita paistamiseen
~ 400 g jauhelihaa
~ ½ punainen paprika
~ 100 g tuoreita herkkusieniä
~ 400 g esikeitettyjä papuja
~ 400 g jauhelihaa
~ 2 valkosipulinkynttä
~ 3 rkl tomaattikastiketta tai murskattuja tomaatteja
~ rouhittua merisuolaa
~ rouhittua mustapippuria
~ chilijauhetta
~ 10 kpl tuoreita basilikanlehtiä
~ ripaus oreganoa
~ juustoa
~ oliiviöljyä vuoan voiteluun
Pilko sipuli, paprika ja herkkusienet. Kuullota niitä pannulla voissa. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää vielä pavut ja kääntele seosta n. 5 minuutin ajan. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja loput ainesosat (juustoa lukuunottamatta). Voitele vuoka oliiviöljyllä ja kaada seos sinne.
Lisää pinnalle haluamasi määrä juustoa siivuina tai raasteena. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen n. 15 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut. Jos tykkää valkosipulista ku "hullu puurosta" (niinku mie), niin sitä voi lisätä tuohon ruokaan vaikka neljäki kynttä.

2 kommenttia:

HoO kirjoitti...

NAM! Pakko sanoa hra K:lle, että tehdään joku päivä :D

Ja hyvähyvä kandityön suhteen!!

Henni kirjoitti...

Tuo oli kyllä hyvää ja se oli helppo tehä, joten etköhän sie saa hra K:n kokkaan tuota sulle ;) hyvä minä!