25 tammikuuta 2012

Sisäfilee & kermapippurikastike (GL, VHH)

Tässäpä ois tosi maukas ruokaohje. Kun tätä laittaa niin muut luulee että oot ihan huippukokki, vaikka ohje on tosi helppo - sisäfileen valmistaminen kun kuulostaa yleensä aika vaikealta. Leikkaa possunsisäfileestä (varaa lihaa n. 150-200 grammaa per syöjä) sentin paksuisia pihvejä. Mausta molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Paista voissa molemmilta puolilta ruskeaksi. Lisää 3 dl kermaa ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla puoli tuntia. Keitä kaveriksi porkkanoita tai tee kukkakaalimuusia. Epäkarppaajille nämä maistuu varmasti myös keitettyjen perunoiden kera.


6 kommenttia:

Jannika kirjoitti...

Hyvännäköistä! Possua ei olekaan meillä tehty aikoihin. Täytyy pistää korvan taakse!

Manna kirjoitti...

Sana "sisäfilee" todellakin saa ruuan kuulostamaan tosi hienolta, joten täytyy kokeilla tätä "huippukokki"-reseptiä joskus lähiaikoina! :)

P.S. Uusi blogini löytyy osoitteesta http://ripauselamaniloa.blogspot.com/

jenni kirjoitti...

Jee, tykkään hirveästi näistä sun karppireseptipostauksista :) Niitä otetaan mielellään vastaan myös lisää, ja muutakin karppaukseen liittyvää! Osittain kiitos kuuluu sinulle siitä, että ryhdyin karppaamaan, ja olo on parempi kuin koskaan. Kiitos siis inspiraatiosta, blogi luettu monta kertaa kannesta kanteen :D

Ps. Erityisesti olisi kiva kuulla lisää karppileipien / -leivonnaisten ohjeita.

Henni kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommenteista!

Jannika: Tuo on kyllä hyvä ja helppo ruoka, eikä hellan ääressä tarvi olla kokoaikaa sekoittelemassa ruokaa vaan voi rauhassa tehä muuta ja odotella ruoan valmistumista :)

Manna: Jee oot alottanu uuden blogin, hyvä homma :) olinki jo jääny vähän kaipailemaan sinun juttuja.

jenni: Kiva että minun jutut kiinnostaa, yritän postailla karppausjuttujaki aina kun vain ehdin :) Huippua että oon voinu jotenki auttaa ihmisiä kohti terveellisempiä elämäntapoja!! :>

Veera kirjoitti...

Hehe, sattumalta tein juuri vähän aika sitten avomiehen kanssa melkein samaa ruokaa kun pakkasessa oli puoli-ilmaiseksi saatua naudansisäfilettä. :) Oli kyllä vaan niin hyvvvääää että! Käyn täällä usein hakemassa karppikokkailuinspiraatiota kun itekin karppailen, ja nyt myös sali-inspiraatiota kun pidemmän tauon jälkeen päätin taas panostaa raskaaseen punttitreeniin tasatahtisen aerobisen treenin sijaan. Kunnon punttitreeniä kyykkyineen, punnerruksineen ym. ei vaan korvaa mikään. :) Kiva nähdä myös että karppauksen ja kovan punttitreenin yhdistelmä näyttää pelittävän.

Henni kirjoitti...

Oi, naudansisäfile kuulostaa kyllä vielä paremmalta ku possunsisäfile ja sitä se varmasti onki :) Punttitreeni on niin parasta, en ite varmasti lopeta sitä koskaan: se on tehokasta ja mukavaa! Hyvä että voin tarjota inspiraatiota salilla käymiseen ja karppailuun yhtäaikaa :)