05 heinäkuuta 2012

Gluteeniton pizza

Gluteeniton pizza (GL)
~ 1½ pss kuivahiivaa
~ 2 dl kädenlämpöistä vettä
~ 5 dl gluteenittomia jauhoja
~ ½ tl suolaa
~ 2 rkl oliiviöljyä
Sekoita hiiva veteen. Lisää suola sekä jauhot, sekoita hyvin. Lisää loppuksi öljy ja anna turvota n. 10 minuuttia. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisesti, lisää täytteet. Itse käytin täytteinä ketsuppia, tonnikalaa, kinkkua, ananasta ja paljon juustoa. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin. Tämä on niiiiin herkkua, eikä muuten erota normaalista pizzasta ollenkaan! Tarjoa valkosipuli, oreganon ja chilikastikkeen kera.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kivoja postauksia sulla. Nämä ruokiin liittyvät varsinkin kiinostaa miespuolista lukijaa.

Kun haluaa gluteenittomasta ravinnosta kaiken hyödyn irti, Heikkilä varoittaa käyttämästä edes näitä gluteiinittomia jauhoja (tattari, quinea jne.. ), niissä kun silti voi olla jäämiä gluteiinista. Samoilta linjoilta kun tulevat.

http://www.katsomo.fi/?progId=107561

Henni kirjoitti...

Hyvä vinkki, kiitos! Pitääpä kattoa tuo jakso ja olla sitten tarkkana kun käy kaupassa ostamassa gluteenittomia jauhoja.