18 elokuuta 2012

Lohi-kiivi-patongit

 Lauri lähti viikonlopuksi Tornioon ja me seurataan sitä maanantaina Iineksen kanssa junalla perässä. Torniossa lomaillaan sitten varmaan seuraavaan viikonloppuun asti, jonka jälkeen mulla alkaa tuutorihommat ja sitten vielä kouluhommat. En millään malta oottaa että koulu alkaa ja syksy tulee, jee! Koska jäin viikonlopuks yksin kotiin, ollaan Miina-siskon kanssa vietetty paljon aikaa yhessä: käyty kävelyllä, tehty ruokaa, katottu leffoja, shoppailtu keskustassa, leivottu... Tänään tehtiin lohi-kiivi-patonkeja.
~ patonkeja
~ kiiviä (n. 1 per syöjä)
~ n. 200-250g lohta (reilu 100g per syöjä)
~ voita paistamiseen
~ soijakastiketta/suolaa
~ tabascoa
~ 2 kynttä valkosipulia
~ oliiviöljyä
Halkaise patongit pituussuunnassa kahtia. Ripottele lohifileen pinnalle suolaa, paista voissa pannulla kypsäksi. Sekoita kastikkeen aineet sekaisin: soijakastiketta/suolaa, tabascoa, öljyä ja puristetut valkosipulin kynnet. Sivele patongit kastikkeella, lisää päälle lohta ja lopuksi vielä kiivisiivut. Nam!

2 kommenttia:

Sirpale kirjoitti...

Näyttääpäs maukkaille, pitääpäs kokeilla:)

Henni kirjoitti...

Suosittelen :) Vaikkakin yhdistelmä on ehkä vähän outo, lohen suolaisuus ja kiivin makeus sopii hyvin yhteen.