10 lokakuuta 2012

Hirveä lihapataan

Hirvipata (GL)
~ paloiteltua hirvenlihaa
~ voita
~ 1 pkt (140g) pekonia
~ n. 8 keskikokoista perunaa
~ 3 isoa porkkanaa
~ 2 pientä sipulia
~ vettä
~ reilu 10 kpl mustapippureita
~ suolaa
~ tuoretta persiljaa
Paista hirvenlihapaloja voissa paistinpannulla, lisää joukkoon myös pieneksi silputtu pekoni. Paista kunnes lihapalat ovat ruskeita joka puolelta. Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja sipulit. Laita kasvikset ja lihat vuokaan/pataan ja lisää vettä niin paljon, että kaikki peittyvät. Lisää myös mustapippurit, hieman suolaa ja hienonnettua persiljaa. Esilämmitä uuni 150 asteeseen ja anna padan hautua kannen/folion alla noin 2-2½ tuntia keskitasolla, tai kunnes liha on mureaa ja vihannekset kypsiä. Mm-mm-mm!

Ei kommentteja: