07 marraskuuta 2012

Jouluostossuunnitelmia

Vaikka jouluun ON vielä aikaa, niin siltihän saa vähän suunnitella joulujuttuja, vai mitä? Kerta pipareitaki on tullu jo leivottua, niin aivan hyvin voi pikkuhiljaa alkaa keskittymään kodin joulusisustamiseen.. Ikean, Rustan ja Jyskin sivuilta bongailin aika kivoja joulujuttuja! Kuvat osoitteista: ikea.se, rusta.se ja jysk.fi.
Ikea HEMSJÖ-kynttilät 15kr/4kpl (ei myynnissä Suomessa)
Pari vuotta sitten ostin Haaparannan Rustasta pienet adventtikynttilänumerot, jotka voi helposti lätkästä kyttilöiden kylkiin kiinni (täältä voit kurkata millaiset ne oli). Ehkä olisi taas tänä vuonna aika fiilistellä joulua joka adventti? Sitä varten tarttis neljä kynttilää.
 Ikea HYACINTHUS-ruukkukasvi 9kr/kpl tai 0.99€/kpl
En oo mikään erikoinen viherpeukalo, mutta josko saisin joulun yli pietettyä yhen hyasintin elossa. Ehkä?
Ikea JULMYS-lahjapaperirullat 15kr/kpl tai 2.99€/kpl
  Lahjapaperiakin pitäisi ostaa! Mulla taitaa olla kaapissa vaan yhden tai kahdenlaista, joten se puoli taitaa kaivata kipeästi vähän uudenlaista ilmettä. Tai sitte perhe saa heti tietää että mikä paketti on tullu multa, ku kaikki on paketoitu samanlaiseen paperiin...
 
Ikea JULMYS-kynttiläkippo 19kr tai 0.99€/kpl
Viimeksi kun olin ikeassa jo vähän pyörittelin näitä kippoja käsissäni, mutta en sitten ostanut. Jäin niitä myöhemmin miettimään, että olisiko sittenkin ehkä pitänyt. Nämä on kyllä suloisia, mutta tulisiko niitä käytettyä sitten enää joulun jälkeen vai onko ne vähän turhan äk-söpö-blingejä? Näyttävät muuten hieman vanhanaikasilta juomalaseilta. 
Rusta JULPAPPER-lahjapaperia 9.90kr/kpl
 Monet joululahjapaperit on tosi ällöjä, kaikki on punaisia ja niissä on tonttuja (ei sillä että punaisessa värissä tai tontuissa ois mitään vikaa, muttakun niitä on joka paikassa), joten minun mielestä tämä joulukuusilahjapaperi on tosi söpöä.
 Rusta GLASTRÄD-lasiset kuuset 149kr/3kpl
Kuuset ovat korkeuksiltaan 18, 29 ja 38 cm eli aika hyvän kokoisia. Vaikka en yleensä pidä mistään koristehärpäkkeistä, niin nämä on kyllä aika ihanat! Mihinkähän nuo sitten laittaisi? Ei ehkä olohuoneen pöydälle ku nuo on sen verran isot, mutta toisaalta ei myöskään lattialle kun ovat sen verran pienet... Eteisen lipaston päälle ehkäpä?
Rusta ADVENTSSTJÄRNA SNÖ-adventtitähti 49kr
Näitä on myynnissä myös erivärisiä, mm. pinkkejä ja liiloja, mutta kyllä tämä on kaikista hienoin. Mulla on joskus aikoinaan ollu tämäntyyppinen adventtitähti tumman harmaana, mutta se taisi mennä rikki.
Rusta SNÖTRÄD-koristepuu 199kr
Puun korkeus on 45 senttiä ja jos tietäsin mihin ihmeeseen tämmösen voisin laittaa, niin kävisin sen ostamassa. Puuhun on kiinnitetty 24 led-lamppua, joten se myös valaisee. Parvekkeella tuolle ois hyvä paikka, mutta harmi vaan se on tarkotettu vain sisäkäyttöön.
  Jysk DOLOMIOS-lyhtylajitelma 10.99€/kpl
Karsastan vieläkin hieman tämmösiä koriste-esineitä ja kynttilähommeleita, jotka on niin joulusia, että niitä ei voi talvea lukuunottamatta muina vuodenaikoina käyttää. Mutta toisaalta oishan tuomonen pikkuinen talo silti aika söpö? Varsinki tuo oikeanlaitimmaisin. Leveys 10, pituus 13 ja korkeus 20 cm, eli ei nämä kuitenkaan hirveän isoja ole.
 Jysk VALHAL-leipäkori 3.99€/kpl
Meillä ei oo leipäkoria. En kyllä tiä tarvittaisko me, ei me hirveästi syödä leipää. Niin ja sitä paitsi leipä kuivuu tämmösessä korissa jos ne leipäviipaleet ei oo pussissa. Niin enkä muuten vieläkään hirveästi tykkää tämmösistä jouluhömpötyksistä, mitä ei voi käyttää sitten esim. kesällä.
Jysk CUBIS-kori 4.99€/kpl
No entäs tämmönen leipä-/hedelmäkori sitten? Jos tuon ruudullisen nauhan irrottais joulun jälkeen, niin sittenhän tuota vois käyttää vuoden ympäri. Ehkä sitten joskus kun meillä on iiiiiso keittiö jossa on paaaaljon tilaa, niin ostan meille leipäkorin - nyt se ei nimittäin mahtuis yhtään mihinkään.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Olipas kivoja juttuja! :) "harmi" että koti on jo täyteen tupattu ja lompakko vastaavasti ei niinkään täynnä! :) Mutta kauniita löytöjä. :)

Henni kirjoitti...

Joulusin on kyllä niin kiva ostella aina uusia juttuja :> Ostat ens vuonna lisää sitte!