10 elokuuta 2013

Lelutynnyrin pussi

Meillä on ikeasta aikoinaan ostettu KNODD-tynnyri, joka on ollut käyttämättömänä jo jonkin aikaa. Huomasin, että se ois täydellinen säilytyspaikka M:n leluille, mutta jotenkin tuntui aika kolkolta ajatukselta pudottaa tynnyriin kaikki ihanat pehmolelut ja muut... Pinterestistä sain vähän inspiraatiota ja keksin, että haluaisin tehä kankaasta tynnyriin suojapussin. Eri kangasvaihtoehtojen puntaroinnin jälkeen päädyin hankkimaan Ikeasta beigeä LENDA- ja pilkullista HILDIS-kangasta. Molempia kankaita ostin reilut 0.65 metriä. Kankaat ovat 150cm leveitä.
Ensin molemmista kankaista muodostetaan pussi ja ommellaan reunat nurjat puolet vastakkain yhteen. Taitos jää pussin pohjaksi.
Pussit käännetään nurinpäin ja ne laitetaan päällekkäin. Pussien suut ommellaan yhteen niin, että muodostuu pitkä kaksivärinen putkilo, kun kangas käännetään ympäri. Ympärikääntämistä varten jätä pieni, n. 15 senttiä leveä rako ompeleemaasi saumaan.
Käännä pussit ympäri niin, että oikeat puolet ovat näkyvillä. Ompele käsin kääntöaukko kiinni.
Sujauta toinen pussi toisen sisään. Tällä ohjeella pussista muodostuu kaksipuolinen, jolloin pussin voi halutessaan kääntää ympäri. Valitsin kyseiset kankaat sen vuoksi, että meillä on aika paljon beigeä ja harmaata, joihin nämä kankaat sopivat hyvin. Pilkullinen kangas on hieman leikkisämpi, eli sitten kun joskus asutaan sen verran isommassa asunnossa että M:llä on oma huone, sopii kangas varmasti sisustukseen :)


Ei kommentteja: