11 marraskuuta 2013

Isänpäiväkakku: mustikkajuustokakku

  Tämä kakku on helppo tehdä, itse sain tehtyä sen sillä aikaa salassa kun mies nukkui päiväunia. Piilotin kakun jääkaapin alimmalle hyllylle, kaikkien hillopurkkien taakse. Kakku on yhtäaikaa maukas ja raikas.

Mustikkajuustokakku
pohja:
~ 175 g digestivekeksejä
~ 50 g voita
täyte:
~ 5 liivatelehteä
~ 2 dl kermaa
~ 200 g tuorejuustoa
~ 3 dl mustikoita
(~ pari rkl mustikkamehua)
~ ½ dl sokeria
~ 2 tl vaniljasokeria
pinnalle:
~ pari kourallista mustikoita


Murustele keksit pieneksi muruseksi esimerkiksi kaulimen avulla tai monitoimikoneessa. Sekoita keksimurut sulaan voihin. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja tasoita muruseos pohjalle. Laita jääkaappiin.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sokerit sekaan. Survo mustikat tasaiseksi mössöksi ja lisää täytteeseen. Valuta mustikoista nestettä pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita kuumaan mustikkamehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. 
Kun kakku on ollut jääkaapissa pari tuntia, lisää pinnalle mustikat ja kirjoita haluamasi teksti. Voit myös tehdä esimerkiksi sydämen tai tähden kuvion. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.


Ei kommentteja: