04 marraskuuta 2013

Pipari-glögijuustokakku


Mikään muu ei saa mieltä niin joulutuulelle kuin ihana, juuri sopivasti piparkakulle maistuva glögijuustokakku! Kakku syntyy vaivattomasti ja nopeasti - se on helppo tehdä edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin vieraita varten.
Pohja:
~ 175 g piparkakkuja
~ 50 g voita
Täyte:
~ 3 dl vispikermaa
~ 200 g maustamatonta tuorejuustoa
~ 2 piparkakkua
~ 1 tl vaniljasokeria
~ 3/4 dl sokeria
~ 1 tl piparkakkumaustetta
~ tilkka glögiä
~ 5 liivatelehteä
Kuorrute:
~ 3 liivatelehteä
~ 2 dl glögiä


 Murskaa pohjaa varten piparkakut muruseksi ja sekoita sulaan voihin. Painele seos tasaiseksi leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytettä. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Valmista sitten täyte. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokerit, piparkakkumauste sekä tuorejuusto. Jauha piparkakut ihan pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon. Kuumenna tilkka glögiä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja laita jääkaappiin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 2 tuntia ennen kuorrutteen lisäämistä.


 Laita liivatelehdet kylmään veteen kuorrutetta varten n. 10 minuutiksi. Kiehauta glögi kuumaksi ja sekoita siihen puristellut liivatelehdet. Anna liivateseoksen jäähtyä ja kaada se sitten varovasti kakun päälle. Siirrä kakku takaisin jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi, tai kunnes kuorrute on hyytynyt.


5 kommenttia:

Jen / Little things with Hope kirjoitti...

Niiiin hyväääää :)

BySarina kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä, pitäis itsekin kokeilla! :-)
Sarina x

Terhi kirjoitti...

Tätä on pakko kokeilla! :)

Henni kirjoitti...

Komppaan Terhiä täysin - tätä on PAKKO kokeilla, näyttää niin herkulliselta :) Kiitos ohjeesta!

Henni kirjoitti...

Eipä kestä kiittää :) Kiitos kaikille kommenteista!