20 joulukuuta 2013

Helppo kinkkupiirakka


Näin joulun aikaan pieni leipoja-Henni on taas herännyt sisälläni. Eilen anoppi kävi miesystävänsä kanssa täällä Torniossa kyläilemässä ja tarjosin lounaaksi kinkkupiirakkaa ja salaattia. Piirakka syntyy kätevästi kaupan voitaikinalevyistä, toki voitaikinan voi myös tehä ite. 
~ 500 g voitaikinaa
~ 100 g kinkkuleikkelettä
~ ½ punainen paprika
~ kirsikkatomaatteja
~ reilu 100 g juustoa
~ 3 kananmunaa
~ 2 dl vispikermaa
~ 1/3 tl suolaa
~ ripaus mustapippuria
Laita voitaikinalevyt pöydälle hieman limittäin ja kauli taikina hieman piirakkavuokaa isommaksi. Laita taikina vuokaan ja leikkaa reunoilta ylimenevät osat pois. Voit taiteilla ylijäävästä taikinasta vaikka tyylikkään kukan jonkun kätöstyksen ja laittaa sen sitten piirakan päälle kun paistoaikaa on 15 minuuttia jäljellä.
Leikkaa kinkku ja paprika pieneksi kuutioksi, laita vuokaan. Vatkaa kananmunat, kerma ja mausteet yhteen, kaada kinkkujen ja paprikoiden päälle. Leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi ja lado piirakkaan päällimäiseksi. Lisää vielä raastettu juusto. Paista 225°C uunin keskitasolla n. 35 minuuttia.

2 kommenttia:

Uma kirjoitti...

Mää ajattelin, että tuo tyylikäs kukka on niinku possun saparo... :D Helpon kuuloinen ohje, itse en vaan syö lihaa. Ehkä tällaista voisi joskus tarjota lihansyöjäkavereille jossain bileissä. :)

Henni kirjoitti...

Se on kyllä ihan ko possunsaparo! Olet oikeassa :D Voit tehä itelle lihattoman version, laita kinkun tilalta vaikka paistettuja herkkusieniä!