17 joulukuuta 2013

Itsetehty sinappi


 Mikään ei lämmitä niin mukavasti mieltä ja suun makuaisteja kuin hennosti kutkutteleva, makea, hunajainen chilisinappi. Sinappihan syntyy kätevästi ja helposti kotona itsetehtynä. Ohjeesta tulee viisi pilttipurkillista eli reilu 600 grammaa - riittää siis sekä itselle joulupöytään kinkun kaveriksi että lahjaksi!


Hunajainen chilisinappi
~ 2 dl (90 g) sinappijauhetta
~ 2 dl vispikermaa
~ 2 dl sokeria
~ 3 rkl hunajaa
~ 2 tl perunajauhoja
~ 3 kananmunaa
~ chilijauhetta 2 tl (tai maun mukaan)
~ chilihiutaleita 3 tl (tai maun mukaan)


Lisää kaikki aineet kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna seosta levyllä, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Sekoita koko ajan. Kaada valmis sinappi lasipurkkeihin ja sulje kannet. Nosta jäähtyneet purkit jääkaappiin, säilyy noin kaksi viikkoa. 


Ei kommentteja: