23 joulukuuta 2013

Suklaamoussekakku

Huomenna on jouluaatto, voitteko kuvitella? ★ 
Tässä olisi vielä viimehetken kakkuohje, jos on jouluruoan jälkkäri vielä keksimättä ja tekemättä...
Tämä makea kakku saa aina uutta lisävivahdetta, kun sen pohjaan käyttää erilaisia keksejä. Kokeile dominokeksejä, kaurakeksejä, suklaahippukeksejä, omena-kanelikeksejä, karpalokeksejä... Itse käytin keksisekoitusta, jossa oli sekä suklaakeksejä että keksejä, joissa oli keskellä hieman mansikkahilloa. Perusmaitosuklaan tilalta voit käyttää myös daim-, minttukrokantti- tai vaikkapa appelsiinisuklaata.

Suklaamoussekakku
Pohja
~ 150 g keksejä
~ 75 g voita
Täyte
~ 200 g maitosuklaata
~ 3 kananmunaa (keltuaiset + valkuaiset)
~ ½ dl sokeria
~ 1 tl vaniljasokeria
~ 4 liivatelehteä
~ 3 rkl maitoa
~ 2 dl vispikermaa

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vispaa sitten keltuaiset ja sokeri vaaleankeltaiseksi, paksuksi vaahdoksi. Pese vispilät välillä, kuivaa huolellisesti, ja vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kerma vaniljasokerilla. Sekoita sula suklaa keltuaisvaahtoon ja lisää sekaan myös valkuaisvaahto sekä kermavaahto. Lämmitä maito kuumaksi mikrossa tai liedellä. Puristele liivatteista vesi pois ja sekoita maitoon. Odota että maito hieman jäähtyy ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia, mielellään vaikka yön yli.

Ei kommentteja: