08 tammikuuta 2014

Luumutäytteiset pikkuleivät / pikapiparit


Pelkistä pipareista on menny vähän maku, mutta kuitenkin tekis mieli syödä jotain jouluisia pikkuleipiä? Toisaalta torttuja tekis mieli, mutta niitäki on väännetty kaksin käsin ja nyt ne tulee korvista?
I feel your pain. Tässä ois siihen ratkasu: piparkakkutaikinamaisesti maustetut pikkuleivät, joissa välissä luumumarmeladia. Me tehtiin nelinkertasella ohjeella, tuli viisi isohkoa lasipurkkia täyteen. Pikapipareiks sanon näitä sen takia, että taikina maistuu piparitaikinalle. Nam!


 Luumutäytteiset joulupikkuleivät (pikapiparit)
~ 125 g voita
~ 1½ dl sokeria
~ 2 tl vaniljasokeria
~ 1 muna
~ 2½ dl vehnäjauhoja
~ 1 tl leivinjauhetta
~ ½ tl kanelia
~ ripaus kardemummaa
~ ½ tl jauhettua neilikkaa
~ 1 tl piparkakkumaustetta
~ lisäksi n. 1/3 purkkia luumumarmeladia

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit, lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita mausteet ja muut kuivat aineet keskenään, siivilöi taikinaan. Kauli taikina ja leikkaa piparimuotilla pikkuleipiä, nostele pellille ja paista 200°C uunin keskitasolla kuutisen minuuttia, tai kunnes ovat saaneet hieman ruskeaa väriä reunoille. Anna jäähtyä.


 Lusikoi luumumarmeladia pussiin, leikkaa kulma pois ja pursota kekseille. Paina kekseihin toinen puolikas päälle. Säilytä jääkaapissa.


2 kommenttia:

HoO kirjoitti...

Oi! Täälläkin on uudistunut ilme :D

Pikkuleivät oli superhyviä! Suosittelen ♥

Henni kirjoitti...

Joo piti muutama päivä sitten vähän tuunailla ilmettä freesimmäks ☺