02 tammikuuta 2014

Taikataikina - askartelua pikkulapsen kanssa

Pinterestissä törmäsin taikataikinan ohjeeseen (salt dough), josta pystyy helposti askartelemaan itse vaikkapa joulukoristeita.

Taikataikina
~ 6 dl vehnäjauhoja
~ 3 dl suolaa
~ 3 dl vettä
Sekoita kaikki ainekset yhteen. Kauli taikinasta levy ja taiteile haluamasilaiset koristeet. Paista 125°C uunin keskitasolla kolmisen tuntia, tai kunnes koristeet ovat täysin kuivia/kovia. Minun koristeet oli sen verran paksuja, että paistoaika oli viitisen tuntia.
Minnin kanssa taiteilimme parisenkymmentä tytön kädenjälkeä ja niiden lisäksi vielä muutaman Iineksen tassun jäljen.


Koristeet maalasin valkoisella ja vaaleanlilalla. Reiät pistelin koristeiden reunaan ennen paistamista, joten sain kätevästi nauhat roikkumaan. Tästäpä tuli muutamia lahjoja ystäville ja sukulaisille jouluksi ☺Kuusenkoristeiden lisäksi askartelimme tytön kanssa myös hieman lisää - nimittäin joulukortteja, jotka herättivät saajissaan hurjasti hilpeyttä. 8½-kuukautisen Minnin jalanjäljestä syntyi poronpää, vain silmät ja nenä piti liimata sekä sarvet piirtää. Ei tarvinnut edes maalia ostaa, vaan luonnonantimilla mentiin: väri on peräisin murskatuista mustikoista. Joulukorttejakin tuli useampi kymmen ilahduttamaan meidän lähimmäisiä. Itsetehdyt joulukortit on vaan niin kiva juttu, oikeasti joku on nähnyt vaivaa ja tehnyt ♥ Ite ainaki arvostan!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huippuja!

Terhi kirjoitti...

noi on kyllä ihania! <3

Viime viikonloppuna siivoiltiin porukoilla varastoa ja sielä oli sellanen "muistolaatikko", johon äiti oli keränny kaikkee säläää meistä ku oltiin pieniä. Sielä myös mun ensimmäinen päiväkodissa tehty isänpäivälahja, joka oli kipsiin painettu käden kuva. Olin kans varmaan alle vuoden sillon. Tollaset muistot on kyllä niin hienoja <3

Henni kirjoitti...

Kiitos ☺ ♥
Ja Terhi, tuo muistolaatikkohan on ihan huippu idea! Olenkin yrittäny miettiä että missä nuita vois säilyttää että pysyvät piilossa ja ehjinä. ☺ Ihania muistoja!

Amma kirjoitti...

Kiva idea käyttää poroa joulukortissa:) myö on töissä askarreltu hirviä samalla lailla, painettiin vaan lisäksi käsistä ne sarvet.

Amma kirjoitti...

.