28 maaliskuuta 2014

Paholaisenhillo

Herkullinen paholaisen hillo on samaan aikaan sekä makea että lempeän tulinen.
Paholaisen hillo sopii käytettäväksi lähestulkoon kaikessa ruoanvalmistuksessa: se sopii hyvin kyytipoikana makaronilaatikon kanssa, istuu erinomaisesti pizzan päälle, maustaa kutkuttelevasti makkarakeiton ja mätsää hyvin jauhelihakastikkeeseen. Nam. Maailman parhaimman dipin saat sekoittamalla 2 dl turkkilaista jogurttia ja 2 rkl paholaisen hilloa. Toinen nam.

  
Paholaisen hillo
~ 4 paprikaa
~ 4 tomaattia
~ 8 (vähintään 6!) valkosipulinkynttä
~ ½ habanero
~ 1 sipuli
~ ½ kg hillosokeria
~ ½ dl etikkaa
~ (vettä)
~ suolaa
~ mustapippuria


Kalttaa tomaatit. Pilko tomaatit, paprikat, valkosipulit, habanero ja sipuli pieneksi silpuksi. Kuullota kasviksia pannulla noin puolisen tuntia. Lisää mausteet, etikka ja hillosokeri. Lisää myös vettä tarvittaessa. Anna kiehua 5 minuuttia. Tölkitä lasipurkkeihin, anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Mätä hillot kaapista parissa päivässä nassuun ja tee uusi satsi.

2 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Iso kiitos tästä ohjeesta, tätä oonkin etsinyt jo pitkään :)

Henni kirjoitti...

Eipä kestä kiittää ☺