21 maaliskuuta 2014

Pannupizza

Pannupizza paistetaan valurautaisella paistinpannulla kuumassa uunissa. Pizzassa on paksu ja rapea pohja sekä paljon herkullisia täytteitä.


Pannupizza
~ 25 g tuorehiivaa
~ 2 dl kädenlämpöistä vettä
~ 1 tl sokeria/hunajaa
~ 1 tl suolaa
~ 3 rkl öljyä
~ 5 dl vehnäjauhoja

~ tomaattipyrettä
~ täytteitä (jauhelihaa, ananasta, meetvurstia)
~ juustoraastetta


Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa ja lopuksi öljy. Lisää vehnäjauhoja tarvittaessa lisää, niin että taikina ei jää sormiin kiinni. Laita uuni päälle 225°C ja laita valurautapannu jo uuniin keskitasolle kuumenemaan. Anna taikinan kohota liinan alla 30 minuuttia. Kun uuni on kuumennut ja taikina on kohonnut tarpeeksi, ota valurautapata uunista ja asettele sen päälle leivinpaperi. Kaada taikina paistinpannulle ja levittele se sormin pohjalle ja reunoille. Varo, pannu on kuuma! Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit reunoilta pois ja laita pizzapohja uuniin n. 10 minuutiksi. Laita sillä aikaa täytteet valmiiksi. Ota pohja uunista, levitä tomaattipyrettä pohjalle, lisää täytteet ja juustoraaste. Anna pizzan olla uunissa vielä 20 minuuttia.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Oi namii.... :p

Henni kirjoitti...

Tämä on ihan sikahyvää ☺ Ajattelin seuraavaks kokeilla jotain välimerellishenkistä pannupizzaa, sisälle fetajuustoa, aurinkokuivattua tomaattia ja tuoretta basilikaa..