29 kesäkuuta 2014

Parin tunnin mökkireissu


Eilen käytiin pari tuntia pyörähtämässä aivan upealla mökillä.
 Anopin ystävä on itse rakentanut (kyllä, it-se ra-ken-ta-nut ja on siis nainen) hulppean mökin ja muutaman piharakennuksen joen rannalle. Paikka ei oo kaukana Rovaniemen keskustasta, mutta silti siellä saa olla aivan omassa rauhassa.


Päämökin sisällä oli keittiö, makuuhuonealkovi, olohuone, kylpyhuone sekä sauna ja tilaa riitti lähes 40 neliön verran. Terassilla oli pikkuruinen ruokaryhmä ja portaita pitkin pääsi kävelemään kesäkeittiölle ja ison ruokaryhmän ääreen.

Kesäkeittiön takaa näki vierasaittaan, jossa oli isoja makuuhuoneita kaksinkappalein omilla ulko-ovillaan varustettuna. Sekä mökin että vierasaittojen ikkunoista oli mielettömät näkymät joelle ja nähtiin kun muutama joutsenkin lenteli ja sitten uiskenteli ihan rannan tuntumassa.


Sitten kun pyörähdettiin mökiltä toiseen suuntaan, oli vastassa suuri kasvimaa. Siellä kasvoi mm. sipulia, perunoita ja mansikoita. Kasvimaan oikealla puolen oli iso kasvihuone (tai itseasiassa kaksikin), pöytäryhmä ja varastorakennus - sekä tietysti paljon kasveja ja yrttejä. Niin ja semmonen mitä en ollu ikinä ennen nähny livenä, nimittäin mehiläistarha.

Paikka oli kyllä ihan mieletön ♥ Lisäksi meille tarjottiin superhyvää ruokaa: uusia perunoita, uunilohta ja kanttarellikermakastiketta.  

Nyt tuli ihan mahoton remppakuume meidän Posiolla sijaitsevaa mökkiä kohtaan. Suunniteltiin jo miehen kanssa, että sieltä voisi purkaa pari seinää, uudistaa keittiötä, purkaa takan ja tehdä sen uusiksi, maalata sisäkaton ja siirtää saunan toiseen vierasaittaan. Niin, sitten kun mökkiä on ensin siirretty muutama kymmynen metriä paikasta toiseen. Huh! Nyt vaan pinterest laulamaan ja suunnittelemaan kaikkia ihania juttuja, mitkä ehkä voisi sitten toteuttaa vuoden-parin sisällä.


Ei kommentteja: