28 joulukuuta 2012

Baby Shower-tarjoilut

Baby Showereilla oli tarjottavana salaattia, popcornia, minipizzoja, vaahtokarkkeja ja täytekakkua. Pizzapohjan ohjeen löydät täältä ja taikinasta tulee yhteensä noin 30-35 minipizzaa. Vaihtoehtoina oli kinkku-ananas ja kinkku-herkkusieni. Juomaksi oli kahvia, teetä, cokista ja fantaa. Täytekakun täytteet keksin ite ja ihan hyvän kakun vissiin teinkin - sen verran nopeaa se hupeani tarjoiluastialta.


Supersuklaatäytekakku
~ 8 kananmunaa
~ 3 dl sokeria
~ 2 dl vehnäjauhoja
~ 2 dl perunajauhoja
~ 3 tl leivinjauhetta
~ 5 rkl tummaa kaakaojauhetta 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Levitä kahden uuninpellin päälle leivinpaperi, kaada taikina niille. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa 6-8 minuuttia. Varo palamista. Leikkaa molemmat kakkupohjat jäähtymisen jälkeen puoliksi, jolloin syntyy neljä samankokoista kakkupohjaa.
Täytteet, kostutus ja koristelu:
~ 5 dl kermaa
~ 500 g maitorahkaa
~ 100 g maitosuklaata
~ 100 g tummaa suklaata
~ 100 g valkosuklaata
~ 200 g maustamatonta tuorejuustoa
~ n. 2 dl tosi vahvaa kahvia
~ vaniljasokeria + sokeria maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen maitorahka. Ota sivuun koristelua varten noin 2(3 ja käytä se myöhemmin. Lisää kermarahkaan sulatettu maitosuklaa ja tummasuklaa (=suklaavaahto). Kostuta 1. kakkupohja kahvilla ja kaada sen päälle puolet suklaavaahdosta. Lisää päälle 2. kakkupohja ja kostuta sekin kahvilla. Rouhi valkosuklaa pieneksi rouheeksi ja sekoita se tuorejuustoon (=juustovaahto). Kaada juustovaahto 2. kakkupohjan päälle, levitä tasaisesti ja lisää 3. kakkupohja. Kostuta 3. kakkupohja ja levitä sen päälle loput suklaavaahdosta. Laita 4. kakkupohja kakulle kanneksi ja kostuta se. Kakun voit täyttää jo edellisenä päivänä, mutta koristele kakku aikaisintaan vasta muutama tunti ennen tarjoilua. Lisää aluksi sivuun otettuun kermarahkaan maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria. Koristele kakku haluamallasi tavalla. On suklainen herkku!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yhtään en ihmettele, että on tarjottavat maistuneet :D Babyshowerit - ne ovat jotain ihanuuksia, joista ei vielä niinä muinaisina aikoina - jolloin itse olin raskaana - ei tiedetty mitään....

Henni kirjoitti...

Nykyään taitaakin melkein kaikki raskaanaolevat - ainakin esikoistaan odottavat - järjestell vauvakutsuja :) ovat aika suosittuja!