24 maaliskuuta 2014

Tortilloja vauvalle (ja koko perheelle)

Vähän aikaa sitten kirjoittelin postauksen itsetehdystä vauvanruoasta ja sitten vielä vauvanruokaohjeista. Näistä innostuneina esittelen vielä yhden meidän Minnin lemppariruoan, nimittäin tortillat! 
Tämä ohje passaa hyvin sekä lapselle joka sormiruokailee ja lapselle jota syötetään lusikalla - ja kaikille siltä väliltä. Koska Minni tykkää napsia ite ruokaa suuhun ja ruukaan myöskin häntä samalla syöttää lusikalla, on tämä ohje ihan mainio.


Tortillat / burritot koko perheelle (3-4 hlö)
~ 400 g jauhelihaa
~ 1 prk tomaattimurskaa
~ pari rkl ketsuppia
~ mustapippuria
~ suolaa
~ chilikastiketta
~ paprikajauhetta
~ murskattua valkosipulia
Lisäksi tarjolle:
~ juustoraastetta
~ kurkkukuutioita
~ tomaattikuutioita
~ turkkilaista jogurttia
~ tortillaleipiä
~ silputtua, tuoretta sipulia

Paista jauheliha kypsäksi ja lisää pannulle tomaattimurska sekä ketsuppi. Kun ylimääräinen neste on hävinnyt, ota vauvalle jauhelihakastiketta sivuun. Mausta pannulla oleva jauhelihakastike. Vauvan ruoan voit halutessasi kevyesti maustaa esimerkiksi paprikajauheella. Lämmitä tortillaleivät uunissa ja asettele kurkut ym. tarjolle, jokainen voi koota itse omat ruokansa. ☺ Syötä vauvalle lusikalla jauhelihakastiketta ja jogurttia, lapsi voi itse syödä kurkkua, tomaattia sekä pikkuisen juustoraastetta ja tortillaleivän palasia. Tämä on niin helppo ja yksinkertanen!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa helpolle :) pitää laittaa muistiin näitä ohjeita, itselläkin lapsi pitäisi tulla noin kuukauden päästä..

Henni kirjoitti...

Oi paljon onnea ☺ ja tsemppiä loppuraskauteen!