Hyvää synttäripäivää minä!
Puolukkakakku
Pohja
200 g kaurakeksejä
100 g voisulaa
5 valkoista minitobleronea rouhittuna
kourallinen kuivattuja karpaloita pilkottuna pieneksi
Murskaa kaurakeksit ja yhdistä kaikki aineet. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele massa tasaiseksi vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
Täyte
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
punajuuriväriä / mehua / punaista elintarvikeväriä
6 liivatetta
tilkka maitoa tai mehua
Vispaa kerma ja lisää siihen rahka, sitruunanmehu, väri ja sokerit. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min., kiehauta maito ja sekoita siihen liivatteet. Kaada seos ohuena norona täytteen sekaan koko ajan varovasti sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle.
Pinnalle
2 dl puolukoita
0,5 dl mehua (ja punaista elintarvikeväriä)
1 liivatelehti
Ripottele puolukat pehmeän täytteen päälle ja painele niitä hieman jotta vähän uppoavat täytteeseen. Laita kakku jääkaappiin. Laita liivate kylmään veteen 10 minuutiksi. Kiehauta mehu ja sekoita siihen liivate. Sivele kakun pinta liivatemehuun kostutetulla pullasudilla. Anna kakku hyytyy jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti