03 elokuuta 2013

Mineilylahja siskolle: roombox


Kuten viime postauksessa kerroin, siskoni ja tämän mies juhlivat viime viikonloppuna molemmat kolmikymppisiään sekä tupareita siinä samassa. Minä, Mona-siskoni ja Miina-siskoni päätimme askarrella siskollemme roomboxin, sillä rakas siskomme on mineilijä ihan henkeen ja vereen. Roombox on pieni boksi, jonka sisälle tehdään ikäänkuin pieni huone. Huoneeseen laitoimme sisään kaikkea, mikä meidän mielestämme oli siskomme näköistä. Ensinnäkin kopioimme ostamamme Keep calm you're 60-kortin pieneksi onnittelukortiksi, joka sai paikan kirjekuoren sisällä, roomboxin postilaatikossa.


Roomboxina käytimme lasiseinäistä, pientä kasveille/yrteille tarkoitettua minikasvihuonetta. Oikeassa reunassa näkyvä lamppu on tehty rautalangasta ja kynttelikön lampusta.

Huoneen päähuonekalut koostuivat hyllystä, matkalaukusta, keinutuolista ja pienestä pöydästä, joiden ympärille kokosimme pienemmät tavarat. Roomboxin lattia tehtiin ohuista vanerilevyistä, jotka maalattiin mattaharmaaksi ja liimattiin pohjaan. Vasemmalla näkyvä viinipullo ja sankko on Minimaailma-liikkeestä, jääpalat tehty korun helmistä. Penkki jonka päällä viini on, on tehty skumppapullon korkin päällä olevasta metallihässäkästä maalaamalla valkoisella ja päällystämällä istuinosa kankaalla. Alla on kaksi pientä magneettia, joihin on kirjoitettu siskoni lasten nimet ja syntymävuosiluvut. Keskellä oleva matto on leikattu kankaasta ja sen päihin on liimattu tupsut langanpätkistä. Etualalla näkyvä kukkakori on Minimaailmasta, kukat ja lehdet tehty itse vihreästä rautalangasta, valkoisista cernit-massapaloista sekä leikkaamalla lehdenmuotoisia paloja tekokasvin lehdestä.

Hyllyn päällä oleva koruteline on tehty rautalangasta. Korvakorut ja muut korut tehty helmistä ja ohuesta rautalangasta. Kuvassa oikealla näkyvä sinihelmireunainen peili on korunpalanen, jonka ympärille liimattiin pieniä helmiä. Siskoni ja tämän miehen häistä otettu kuva on tulostettu ja kehykset siihen sekä muihin kuviin on tehty tulitikuista, jotka on maalattu.

Toisella, kolmannella ja neljännellä hyllyllä oli myös tavaraa. Toiseksi ylimmällä hyllyllä on kuva minusta ja siskoistani, sekä kaksi hajuvesipulloa ja niiden takana pieni sulka. Hajuvesipullot tehty korujen helmistä/paloista. Keskimmäisellä hyllyllä on pieni teksti, jonka taakse liimattiin kaksi helmeä, jotta se näyttäisi kyltiltä. Donitsit ostettu minimaailmasta. Toiseksi alimmalla hyllyllä kuva siskoni koirasta Lumista ja piiras, joka ostettu myös minimaailmasta.

Alimmalla hyllyllä on kynttilä ja pari sisustuskirjaa. Kynttilä tehty jostain helmikoristejutusta ja kynttilän alus cernit-massasta. Sisustuskirjat ovat Sateenkaaren taa sekä Elämää valkoisessa puutalossa - nämä molemmat kirjat siskoni omistaa. Kaikki kirjat ja lehdet tehty tulostamalla ja liimaamalla sisään paperipaloja sivuiksi.

Matkalaukku on tehty maalaamalla pastillirasia harmaalla ja sen jälkeen valkoisella. Laukun lukko tehty joulukoristeen hopeasta lumihiutaleesta. Laukun salpa on tehty mustasta satiininauhasta. Matkalaukun päällä olevaan tyynyyn on piirretty kuvat perhosista - siskollani on nimittäin tismalleen samanlainen tyyny, isompana vain. ;)

Sisareni on myös kova Tilda-käsityöjuttujen harrastaja. Sen vuoksi roomboxiin oli pakko saada kolme Tilda-kirjaa: Tildan kevät, Tervetuloa joulu ja Tildan talossa. Käsityöihmiselle piti laittaa virkattuun koriin myös lankarullia ja sukkapuikot.

Keinutuoli ja pöytä on ostettu minimaailmasta, mutta maalattu itse valkoiseksi. Nukketyyny on tehty itse ja viltti myös. Kakku on ostettu myös minimaailmasta. Polka-tikut on tehty itse cernit-massasta, lasipurkki on dr. hauschkan ihohoitoampullista.


Postilaatikko on tehty maalaamalla hammaslankakotelo harmaaksi. Postilaatikossa on perheen sukunimellä varustettu kirje sekä kirjekuori, josta Keep calm you're 60-kortti löytyy.
***
Olihan lahjan väkertäminen superhauskaa, yön hämärinä tunteina laulettiin Hercules-leffan biisejä ja nauraa kikatettiin yliväsyneinä. Vaikka välillä tuntui lahjanteko hieman toivottomalta, loputtomalta prosessilta, niin saimme kuin saimmekin sen hyvissä ajoin valmiiksi ennen juhlia. Siskokin tykkäsi.♥

6 kommenttia:

Lady Puntti kirjoitti...

Ihan uskomattomia näpertelijöitä ootte...!!! :)

Anna kirjoitti...

Tää on ihan hullun hieno!!! Siis aivan älyttömän upea! Kyllä te ossaatte! Wau! :)

Anonyymi kirjoitti...

Vau, kuinka upea ja kekseliäs lahja! Sisko varmasti arvostaa tällaista vaivannäköä :))Ihana!

-Katriina

Jenny kirjoitti...

Mieletön!

Henni kirjoitti...

Kiitos!
Ihan älyttömästihän tuon värkkäämiseen meni aikaa, mutta kun näki siskon onnellisen ilmeen synttärijuhlissa, tiesi että kaikki on ollu vaivan arvosta :)

boora kirjoitti...

Ooooo aivan uskomattoman upee idea ja toteutus! :)