12 heinäkuuta 2015

Ristiäismietteitä

 
Meän pieni hurja nelikilonen merimies syntyi siis juhannuksena.
Seuraavaksi olisi vuorossa ristiäishommat reilun kuukauden päästä ja nyt piti laittaa jo mietintämyssy päähän että mikä vois olla teema ja teemaväri ja mitä tarjotaan ja ketä kututaan jne. Suunnittelut aloitetaan hyvissä ajoin, koska 2-vuotias ja pikkuvauva pitää tämän maman niin kiireisenä kaikki päivät, että ei tässä ehi mitään tekemään jossei alota vähintään puoli vuotta ennen deadlineä.. 


Teema on nyt kuitenkin joten kuten keksitty: se ois merimiesaiheiset jutut mintunvihreä. En ollu teemaväriä edes ajatellut, kunnes yks päivä leivottiin Minnin kanssa kuppikakkuja ja värjättyäni kuorrutteen vaaleanvihreäksi huomasin että kylläpä vaan miellyttää silmää tuo väri ja sitte tajusin että this is it. 
Alettiin heti alusta asti kutsumaan Eskoa hurjaksi merimieheksi, joten teemakin löytyi helposti. Tarkotuksena ois sitten ristiäisissä tarjota pientä makeaa purtavaa mutta mietinnässä on vielä että oisko tarjolla ihan lämmin ruoka vai vain jotain suolapalaa. Esim. poitsun isoisovanhemmat tulevat kolmen tunnin ajomatkan päästä ja olisi kiva että tarjolla olisi sitten oikeasti mahantäydeltä syötävää. 


Jos (ja todennäköisesti kun) päädytään tarjoamaan lämmin ruoka ristiäisissä, on se varmaan lohikeittoa. Ensinnäkin lohikeitto on superhyvää ja kaikki tykkää siitä. Toisekseen ruoan pitää ehottomasti olla keittoruoka jotta tarjoilu hoituu helposti (keiton voi tehdä aiemmin valmiiksi ja sitten kasteen jälkeen vain nopeasti kiehauttaa) ja ruoka pysyy lämpimänä pitkään. Lisäksi se on täyttävää ja pitää nälän poissa pitkään. Keiton kaverina voisi tarjota rieskaa ja voita. 

Makeana herkkuna teen jotain sellaista, että ne saa edellisenä päivänä väsättyä eikä juhlapäivänä tarvi enää hiki hatussa leipoa. Niitä cupcakeja teen ainakin ehdottomasti (makuna pätkis?). Lisäksi vaikkapa itsetehdyt marengit (makuna piparminttu?) ja keksit (makuna sitruuna?) vois olla kivoja. Ja ehkä vähän irtareita, jos löytyy mintunvihreitä.


Minnin ristiäisiin kutsuttiin vieraat vaan tekstarilla. Viestissä taisi olla muksun kuva ja joku pieni runonpätkä ja aika ja paikka - so simple. Nytkään ei aleta isompia kutsuja tekemään kun paikalle kutsutaan vain lähimmät sukulaiset ja vauvan kummit. Kutsut teen tietokoneella ja lähetän ne jpeg-tiedostona whatsapin tai muun kautta. Periaatteessa ne voisi myös tulostaa / teettää, mutta katsotaan nyt. Lisäksi ajattelin että olisi hauska jos ristiäisistä jäisi vauvalle jokin pieni muisto, eli vieraat voisivat esim. kirjoitella toivomuksia vauvalle. Lappuset vain saisivat olla aika pieniä, että saan ne sitten valokuvakansioon laitettua, eli varmasti maksimissaan jotain A7 kokoisia eli noin 10 x 7,5 senttisiä. (Eli nyt vaan kartonkikaupoille ja jotain lippulappusia väsäämään..) 

Ei kommentteja: