17 joulukuuta 2015

Iittala sarjaton - mukikuumetta

Myin ja annoin kesällä muumimukini pois. Kaksi niistä on edelleen kaapissa, mutta nekin saavat tulevaisuudessa varmasti uudet kodit. Haluan kaikki astiat käyttöön, en halua niin kalliita astioita joita joudun jemmaamaan lukkojen taakse vitriiniin. Mulle astiat on käyttötavaroita. Lisäksi haluan että mukit on samanlaisia / saman värisiä keskenään ja sellaisia, jotka värinsä puolesta passaavat meidän muihin astioihin. Käytössä meillä on tällä hetkellä siis kaksi muumimukia ja muutama ikean halpismuki sekä appiukon tuliaismuki ulkomailta. Että niinkin kaunis ja yhtenäinen kokoelma. 

Kuten olen jo kertonut (mm. täällä ja täällä), meillä on astiasto Pentikin Tempoa. En kuitenkaan halunnut ostaa samaa sarjaa olevia kahvikuppeja, ettei kaikki ole liian samanlaista tempo-tempo-tempoa. Kahvikupit sais olla siis vähän erilaiset, mutta semmoset mitkä sopii meän muiden astioiden kanssa yhteen. Jotku luonnonvalkoiset tai luunvalkoiset mukit siis. 

Aluksi mietin iittalan teema-mukeja: niitä on saatavilla vuodesta toiseen, niissä on simppeli muotoilu ja ne sopii kaiken kanssa. Muttako se on teema. Kaikilla on muumimukeja ja ne joilla ei oo muumimukeja, niin niillä on teemaa. Eikä se oo siis pahasta, ite oon vaan vähän kyllästyny niihin molempiin... Ja ne teemat on ehkä liian yksinkertasen näkösiä. Nehän on siis muumimukien kanssa just samanmuotosia ja oon juonu aamukahvini muumimukeista aina, joten haluaisin vähän vaihtelua siihen ainaseen kupin kokoon... Koska muumimukihan on tämmöselle supermaitokahvin juojalle liian pieni! 2 kuppia kahvia = 1 muumimuki, mutta ilman maitovaraa. Eli otat joko vähemmän kahvia tai sitte ryystät sitä kahvia aina vähäsen ja lisäät maitoa ja ryystät ja lisäät maitoa... Pitäs olla vähän isommat mukit siis. Mutta (!) ne iittalan 0,4 l kokoset teemat vaikuttivat pienempiä kavereitaan huomattavasti paljon mielenkiintosemmilta.


Sitten löysin iittalan sarjaton-mukit. Ne istuu käteen hyvin, ovat simppelin muotoisia ja niitä löytyy monenlaisia valkoisia. Ja 0,36 litran kokoiseen mukiin mahtuu jo ihan mukavasti maitoakin kahvin joukkoon. Pelkkä valkoinen on ehkä liian yksinkertainen, vaikka kaunis onkin. 


Ihastuin nopeasti sarjattoman metsä-mukiin, mutta ehkä se ei olekaan kovin ajaton (?). On kuitenki parempi ostaa ajattomia mukeja, kuin semmosia jotka on nyt trendikkäitä. Mutta tuo on kyllä sievä!


Päädyin sitten kaikkien pohdintojen ja etsiskelyjen jälkeen sarjattoman valkoiseen letti-mukiin. Se täyttää kaikki kriteerit: simppeli, passaa tempojen kanssa yhteen, tarpeeksi suuri, tuntuu kädessä hyvältä, on kuosiltaan aika ajaton ja siinä on jotain jujua eikä se oo liian tylsä. Lisäksi siihen voi myöhemmin yhdistellä helposti vaikka sarjattoman metsä-mukeja, jos ne vaikka alkaa myöhemmin vielä enemmän miellyttämään. On nämä kyllä kaikki niin kauniita! Oon toivonu näitä nyt joulupukilta ja toivottavasti saan edes muutaman niin keräily pääsisi käyntiin :) 

Kuvat: store.iittala.fi & sokos.fi 

Ei kommentteja: