20 joulukuuta 2015

Makeat pikatuulihatut


Makeat ja superhelpot pikatuulihatut (40 kpl)
5 levyä voitaikinaa (500 g)
2 dl vispikermaa
2 dl survottuja mustikoita ja punaherukoita (tai muita marjoja)
vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
+ voiteluun kananmunaa
+ viimeistelyyn tomusokeria

Lado jäiset voitaikinalevyt pellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Voitele levyt kananmunalla ja leikkaa ne pizzaleikkurilla 40 palaksi - jokaisesta levystä tulee siis 8 palaa. Ei haittaa vaikka jätät palat lähekkäin, sillä uunissa palat kutistuvat reunoilta ja kohoavat vain reippaasti ylöspäin. Paista 225°C uunin keskitasolla 10-15 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.


Vispaa kerma vaahdoksi. Painele survotuista marjoista ylimääräinen neste pois siivilän läpi ja sekoita marjasose sekä sokerit kermavaahdon joukkoon. Raota tuulihattuja ja pursota täytettä niiden sisälle. Ripottele päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua pienen siivilän avulla. 

Ei kommentteja: