03 lokakuuta 2016

Kesälomareissu - Legoland

Noniin! 
Nyt jatketaan sitä juttusarjaa meidän kesäkuisesta reissusta (näin reilu 3 kk myöhemmin...). Eli Tukholman ja Köpiksen jälkeen suunnattiin Billundiin ja Legolandiin, joka oli ihan mieletön paikka. Että voikin huvipuisto olla niin ISO ja hieno


Kööpenhaminasta Billundiin ajettaessa juutuimme aluksi liikenneruuhkaan (juhannusviikonlopun perjantaina, onko ihme). Pysähdyimme huoltsikalle ja odottelimme pahimman ruuhkan hälvelemistä ja sitten päästiinkiin ihan rauhassa ajelemaan Billundiin. 


Suunnilleen puolivälissä matkaa on Ison-Beltin silta, jossa maksu oli yhteensuuntaan noin 34 euroa / auto / suunta. 


Yövyimme Grindsted Camping -leirintäalueella, joka oli ihan jees paikka - ehkä kaikista telttaöistämme kuitenkin "pohjanoteeraus", sillä paikka vilisi jättimäisiä hämähäkkejä.. ja murkkuja ja mitä lie öttiäisiä. No, oli kuitenkin hyvä saada nukuttua rauhassa yö ja sitten suunnata kohti huvipuistoilua! Legoland-päivän jälkeen suuntasimme takaisin leirintäalueelle ja nukuimme taas yön ennenkuin lähdimme jatkamaan matkaa kohti Tanskan kaakkois-osaa ja Mønia. Niistä myöhemmin lisää!  Legomaassa oli myös opettavaisia juttuja.
Ylläolevassa kuvassa Minni testaa, mitä kuumailmapallolle tapahtuu kun sen sisään laitetaan kuumaa ilmaa nappia painamalla - ja mitä taas tapahtuu kun kuuma ilma vapautuu pallon sisältä pois. 


Lapset viihtyivät Legomaassa ihan uskomattoman hyvin. Minni oli juuri siinä iässä että pääsi äidin ja isän kanssa moniin laitteisiin, Esko sen verran pieni että joutui "tyytymään" vaunuissa istuskeluun ja DUPLOLANDissa leikkimiseen. (Noh, kyllähän Eskokin piti muutamaan pikkujunaan raahata...) Ei meinannut pikkumies millään laittaa päikkäreille, oli niin paljon siistiä katsottavaa! 1-vuotiaana Esko nukkui ainakin kahdet päikkärit, mutta Legomaassa ei meinannut pikkumiehelle uni tulla. 


Legoland oli ihan mieletön paikka.
Niin paljon nähtävää,
ihmeteltävää,
HUVIPUISTOLAITTEITA,
uusia juttuja.Säät suosivat meitä!
Lämmintä piisasi ja muutaman pisaran ripsi vettä kun lähdimme alueelta pois.
Muutenkin koko reissussa (Mønia lukuunottamatta) aurinko paistoi ja kesä helli meitä lämmöllään.

Olin yllättynyt siitä, että Legolandissa ei ollut yhtään jonoja - vaikka oli juhannusaatto! Sisäänkin kävelimme nuin vain, liput ostimme tyhjältä lipputiskiltä täysin jonottamatta. Muutamiin laitteisiin piti vähän jonottaa, mutta muuten sai kyllä aika rauhassa ja odottelematta mennä mihin mieli.


Legolandiin pitää kyllä joskus päästä vielä uudemman kerran!
Niiiin paljon oli katsottavaa ja siellä olisi kyllä viettänyt vaikka seuraavankin päivän. Møniin päin lähtiessä vastaamme tuli taas Ison-Beltin silta (ja siltamaksu, jaiks!), joka oli ihan mielettömän kaunis. 

Ei kommentteja: