01 toukokuuta 2012

Lämpörullat


Lukijalta tulleen pyynnön vuoksi kerron nyt lämpörullien käytöstä. On varmaan miljoona eri tapaa käyttää lämpörullia, mutta mie oon kokenu tämän a) nopeimmaksi, b) helpoimmaksi ja c) yksinkertaisesti parhaimmaksi tavaksi laittaa lämpörullilla hiukset. Ensinnäkin sitä tarvii tietenkin lämpörullat ja klipsut, hiusharjan, muotoilutuotteen (ite käytän halpis-pirkka-muotovaahtoa, myös muotoiluneste käy hyvin) sekä hiuslakkaa. Tämä tapa ei ehkä toimi lyhyillä hiuksilla, mutta pitkille tämä on kyllä kätevä. Jos haluaa kihartaa vain latvat, lämpörullia ei saa rullata juuriin asti, mutta mie ruukaan rullata jokasen rullan ihan hiusjuureen asti. 

 
Lämpörullien laitto aloitetaan edestä taakseppäin ja päällimmäisistä hiuksista alempiin. Ensin erotellaan hiuksista tupsu ja harjataan se. 

 
Hiustupsuun levitetään muotovaahtoa ja hiustupsu nostetaan "pystyyn", jonka jälkeen hiukset kieputellaan kuuman lämpörullan ympärille. Lämpörulla kiinnitetään klipsulla ja rullataan samalla tavalla kaikki hiukset. Mulla rullien laittoon menee noin viistoista minuuttia, jonka jälkeen odotan 30-60 minuuttia, tai kunnes rullat on täysin jäähtyneet. Kun otan rullat pois päästä, suihkutan jokaiseen suortuvaan lakkaa ja harjaan kiharat auki hellästi. 


Vapuksi kiharsin tukan kun kävin siskon ja sen avokin vappupirskeissä, mutta koska kamera ei oikein halunnu minun kans tehä yhteistyötä, otin esimerkkikuvat tänään rullien laitosta. Allaolevassa videossa on kuvattu rullien laitto...
...ja allaolevassa videossa on sitten rullien poisotto.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lämpörullat vaikuttavat käteviltä, jaksaisikohan niillä kihartaa tukkaa vähän useammin kuin kiharrusraudalla? Osaatko sanoa, vahingoittavatko nuo hiuksia vähemmän/enemmän suhteessa kihartimeen? :)

Ja ai että sä oot ruskettunut! Mä oon ihan kalkkis vielä, mutta onneksi pian tulee kesä ja sen myötä (toivottavasti) myös auringonottokelit. :)

Henni kirjoitti...

Ku käyn nykyään niin useasti kävelyllä koiran kanssa niin siinä kyllä tarttuu rusketus kasvoihin tosi hyvin :)

Kyllä ne minusta vahingoittaa tosi paljon vähemmän vaikka niitä pidetäänkin kauan aikaa päässä verrattuna kihartimeen. Minun lämpörullissa se laite kuumentaa rullan sisältä ja rullan päällä on pehmuste, joka sitten suojaa sitä hiusta suoralta kuuman raudan kosketukselta (toisinku kihartimessa). Lisäks mulla lämpörullien laittaminen kestää sen 15 minsaa, kun taas kihartimella menee vähintään tunti :D No okei, pitäähän sitä sitten odottaa että ne rullat jäähtyy, mutta on ne silti tosi kätevät!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä oot ostanu nuo sun rullat, ja paljonko oli hintaa? :)

Henni kirjoitti...

Sain ne vanhemmiltani lahjaksi joskus 5-6 vuotta sitten, Stockalta ostettiin ja hintaa taisi silloin olla 59.90 :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upeat noi sun kiharat!!! Voi ku iteki osais tuollai.

Henni kirjoitti...

Voi kiitos! ♡

Ansku kirjoitti...

Kiitos paljon nauvoista! Oli itselle vähän epäselvää vielä se että onko ihmiset niihin laittanu pohjille jotakin ainetta kun itse ostin nuo lämpörullat ja kokeilin eilen illalla niitä ilman ainetta ja kiharat jäi vaan latvaan mutta tässä olikin sitten vastaus mun kysymykseen :))

Henni kirjoitti...

Eipä kestä ☺ Mukava jos olin avuksi!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyödyllisistä neuvoista! 😊 Ps. Olet superkaunis! 💙 T. Johanna

Henni kirjoitti...

Kiitos kiitos ♡ ja ihanaa että pystyin olemaan avuksi!