Tänään kyselin avomieheltä, että mitäkäs hän haluaisi
ruoaksi.. Selvää vastausta en saanut, joten ehotin, että käviskö vaikka
lasagne? Vastaus oli niin selvä, että lähettiinki heti hakemaan kaupasta
puuttuvia ainesosia. Jauhelihakastikkeen ja juustokastikkeen lisäksi tarvitset seuraavia aineita:
~ voita vuoan voiteluun
~ juustoa lasagnen päälle (n. 15 viipaletta)
~ lasagnelevyjä (käytin ite 7 kpl)
Jauhelihakastike:
~ 400 g naudan paistijauhelihaa
~ 1 iso tai 2 pientä sipulia
~ 3 valkosipulinkynttä
~ ½ jauhelihaliemikuutio
~ 400 g tomaattimurskaa
~ ½ dl vettä
~ 3 rkl voita
~ ½ tl mustapippuria
~ ½ tl oreganoa
Paista jauheliha, silputtu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet
voissa pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska, mausteet ja vesi. Anna
kiehua hiljalleen n. 5 min.
Juustokastike:
~ 150 g kermajuustoa raastettuna
~ 6 dl täysmaitoa
~ 3 rkl vehnäjauhoja
~ 4 rkl voita
~ ½ tl suolaa
Laita voi kattilaan ja sulata se. Kun voi on sula, lisää joukkoon
vehnäjauhot ja kiehauta. Kannattaa muuten käyttää sekoittamiseen
vispilää. Kaada maito pikkuhiljaa kattilaan ja sekoita koko ajan. Lisää
joukkoon suola ja juustoraaste.
Voilla voidellun vuoan pohjalle tulee ensin juustokastiketta, sitten
jauhelihakastiketta ja siihen päälle lasagnelevyt. Sitten taas
juustokastiketta ja niin edelleen.
Päälimmäiseks tulee vielä juustokastiketta. Annoin olla uunissa 20
minsaa, jonka jälkeen laitoin n. 15 siivua juustoa lasagnen päälle ja
pistin takas uuniin. Saa olla uunissa yhteensä 1 tunnin 200 asteessa keskitasolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti