04 maaliskuuta 2012

Appelsiinijuustokakku & tuparit

Eilen oltiin Laurin kans minun pikkusiskon Miinan ja sen poikaystävän tupareissa. Ilta oli hauska ja venyi yli kahteentoista, joten nyt aamulla on olo aika töttöröö. Ihan sairaan hauskaa oli!
 Lahjaksi nuorelle parille vein superhyvää appelsiinijuustokakkua. Pohjaa varten tarvitsee vain
~ 200 g pieneksi murskattuja kaurakeksejä (käytin itsetehtyjä)
~ sekä 75 g sulaa voita.
Voi ja kaurakeksit sekoitetaan keskenään ja painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vuoka jääkaappiin. Sitten täytteen tekoon:
~ 5 liivatelehteä
~ 3 appelsiinia (TAI 1 appelsiini ja appelsiinimehua)
~ 200 g maustamatonta tuorejuustoa
~ 1 dl sokeria (1/4 dl fariinisokeria ja loput normaalia)
~ 2 rkl sitruunamehua
~ 2 dl kermaa
Laita liivatelehdet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Sekoita tuorejuuston sekaan sokerit ja sitruunamehu. Raasta yhdestä appelsiinista kuori (vain oranssi osa, ei valkoista) ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Kuori raastetun appelsiinin kuori pois ja pilko appelsiini. Irroita mahdollisimman hyvin kaikki valkoiset "kelmuosat" ja lisää hedelmäliha tuorejuuston sekaan. Kuumenna 4 rkl appelsiinista puristettua mehua (tai käytä appelsiinimehua) ja kiehauta se kattilassa. Lisää liivatteet, joista on vesi puristettu pois. Lisää liivatemehu oikein ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen.
 Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto varovasti tuorejuuston joukkoon. Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Kiillettä varten tarvitset
~ 1 dl puristettua appelsiinimehua (tai mehua)
~ 1 ½ liivatelehteä
Kiehauta mehu ja lisää siihen hyvin kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Odota että seos jäähtyy ja kaada se kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia.
Kakun lisäksi vein lahjaksi kaulimen, pullasutin ja servettejä. Tätä täytyy hieman selitellä: Miina on leiponu parin viikon aikana jo ainaki kahesti pullaa, eikä sillä oo kaulinta - eli semmonen minun piti ehottomasti sille hankkia. Sitten sillä ei myöskään oo pullasutia, joten se on saanu sormin levitellä kananmunat pullien päälle. Kun näin kaupassa tuon turkoosin silikonipullasutin niin minun oli pakko ostaa se - se on nimittäin ihan täydellinen lisä Miinan keittiöön, jossa esillä on turkooseja kauhoja, paistolastoja ynnä muita! Vaaleansiniset söpöt servetit puolestaan sopivat Miinan ja sen partnerin olohuoneeseen kuin nakutettu, sillä siellä on vaaleansiniset seinät.
Tarjottavaakin Miina oli hieman väsäillyt: se oli itse tehnyt kaksia erilaisia mokkapaloja, mini-cupcakeja ja pikkupizzoja. Lisäksi tarjolla oli karkkeja, coctailpiirakoita ja voita, paria erilaisia sipsejä, dippejä, porkkanoita ja popcorneja. Lisäksi Miina oli dipannut vaahtokarkkien päät sulaan valkosuklaaseen ja ripotellut niille nonparelleja - NAM!
Vitsi mulla oli hauskaa, uudet pirskeet heti joku järjestää jookos? Testailin vähän meikkejä että mitä voisin meän ainejärjestön vuosijuhlille parin viikon päästä laittaa. Meikit on kivat (nestemäistä rajauskynää ja tummaa ruskeanharmaata kimaltelevaa luomiväriä), mutta luulen että vuosijuhliin laitan hiukset vaan kiharoille.. Vaikkakin iso iso nuttura olis kyllä a) helppo ja b) luotettava vaihtoehto!

4 kommenttia:

miina kirjoitti...

Tuo kakku oli kyllä niiiiin hyvää! Onneks sitä löytyy vielä pari palaa jääkaapista.... :)

Henni kirjoitti...

Entä vieläkö niitä kookosmokkapaloja on..? Voisin tulla kuokkimaan ;D

Nanni kirjoitti...

Tosi kiva idea tuo vaahtokarkkien dippailu valkosuklaaseen, vois kokeilla joskus :)

Henni kirjoitti...

Joo niin on! Ollaan joskus myös banaaninpaloja dipattu suklaaseen ja strösseliin ja laitettu sitte vähäks aikaa pakastimeen, seki on hyvvää :)