13 elokuuta 2012

Hernari

 Tänään mietin kuumeisesti, että mitähän hyvää ja suht. helppoa sitä laittaisi ruoaksi. Bongasin minun pienestä keittokirjasta lehdestä leikatun hernekeitto-ohjeen, joka vaikutti helpolta ja herkulliselta. Kaikki aineksetkin sattui löytymään kaapista, joten päätin kokeilla! Hieman ohjetta muokkasin, esimerkiksi lisäsin jauhelihaa ja laakerinlehtiä, vaikka ohjeessa niitä ei mainittu.
 Hernekeitto (GL,VHH)
~ 1 litra vettä 
~ 3 isoa perunaa
~ 1 iso sipuli
~ 1 iso tai 2 pientä valkosipulinkynttä
~ 1-2 kuivattua laakerinlehteä
~ n. 500 g pakasteherneitä
~ ½ jäävuorisalaatti
~ n. 10-15 lehteä basilikaa
~ 400 g jauhelihaa
~ voita paistamiseen
~ suolaa
~ mustapippuria
Kuori perunat, sipuli ja valkosipuli. Pilko perunat ja sipuli, viipaloi valkosipuli, lisää ne kiehuvaan veteen. Mausta suolalla, lisää laakerinlehdet ja keitä n. 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää keittoon pakasteherneet, anna kiehua n. 8 minuuttia. Ota laakerinlehdet pois ja lisää silputtu jäävuorisalaatti ja basilika, keitä vielä 2 minuuttia. Survo keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Paista jauheliha voissa paistinpannulla kypsäksi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää liha keittoon. Tarkista keiton maku, lisää suolaa tarvittaessa. Vaikka keiton väri on aika myrkyllinen, tämä voittaa kaupan tölkkihernarin 1-0!

Ei kommentteja: