16 joulukuuta 2012

Joulun taikaa


Mikä tekee teidän joulusta joulun?
Minun joulusta joulun tekee loma, perhe, ystävät sekä rauhoittuminen ja rauhallinen oleminen.
Myös moni muu asia vaikuttaa minun joulufiilikseen: lahjapakettien kääriminen, tv:stä tuleva Samu Sirkan joulutervehdys, jännittävä odottaminen, joulukuusen koristelu, lautapelien pelaaminen sekä tietenkin jouluruoka ja siitä lähtevät ihanat tuoksut.


 
Vaikka jouluntuntua lisääkin kirpeä pakkanen ja lumisade, oon pohtinu, että voisinko joskus viettää ihan koko jouluni ulkomailla - itseasiassa moni ystäväni on tällä hetkellä etelän lämmössä ja he aikovat tulla vasta joulun jälkeen koto-Suomeen. Viime kesän Kreikka-reissu oli kyllä ihan mahtava, ja kyllä sitä aurinkoa ja lämpöä kaipaa täällä synkässä ja kylmässä Lapissa. Avomiehen kanssa asiasta keskusteltiin ja mietittiin, että pitäisikö taas alkaa säästään rahaa ulkomaanreissua varten. Jos mies ulkomaille mielii, niin ois parempi alkaa sillä nettipokerin pelaamisella tuleen sen verran rahaa, että ois varaa lähteä esim. tämmöseen turnaukseen Maltalle. Maltalla olisi nytkin aika lämmintä ja varmasti superkaunista. Lisäksi sieltä ois mahollista päästä laivalla käymään Italian Sisiliassa, johon matkustamisesta ollaan haaveiltu jo aikasemminkin. Matkustaminen Maltalle ei kyllä näyttäis olevan ihan hirveän kallista, monet lentoyhtiöt lentää sinne ja lisäksi sinne pääsee lautalla sekä Sisiliasta että Tunisiasta.. Kätevää!

 


Joulun tuntua saa - olipa sitten ulkomailla tai koto-Suomessa - tekemällä itse glögiä, kääriytymällä vilttiin ja kuuntelemalla radiosta joululauluja.
~ 1 litra valmiiksi laimennettua viinimarjamehua
~ 10 neilikkaa
~ 1 tl kanelia
~ 3 tähtianista
~ ½ tl kardemummaa
~2½ rkl fariinisokeria
Kaada kattilaan mehu ja lisää mausteet, sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljakseen 15 minuuttia. Kaada glögi siivilän läpi ennen tarjoilua. Koko koti tuoksuu nyt ihan joululle!
Ps. Aikuisten glögiin voi lisätä tujauksen vodkaa.


4 kommenttia:

Nanni kirjoitti...

Oon jo monena joulula aikonut tehdä itse glögiä, mutta aina vaan jäänyt ja jäänyt. Ehkä tänä jouluna vihdoinkin, kun kerran sain jo monen vuoden aikomuksen jälkeen sitä sinappiakin tehtyä :D

Henni kirjoitti...

Ja tuo glögin tekeminen on niin helppoa että mie uskon että sitä tulee tehtyä vielä tässä joulunaikaan useammanki kerran :D Lisäksi sitä voi tehä monella eri variaatiolla: ens kerralla aattelin kokeilla appelsiinilla maustamista sillai, että laitan appelsiininkuorta glögiin samalla ku laitan muutki mausteet.

Sirpale kirjoitti...

Oi tänään pitkääkin kokeilla itsetehtyä glögiä, ihanaa :)

Henni kirjoitti...

Se onkin helppoa ja hyvää :)