07 toukokuuta 2013

Philips AVENT

Äidiltäni sain synttärilahjaksi uuden Philips AVENT-itkuhälyttimen. Itkuhälytin on mallia SCD505 ja siinä on kahden vuoden takuu. Pikkupiiku M ei meinaa päivisin nukkua kunnon päikkäreitä, joten me halutaan nukuttaa sitä ulkona, koska tunnetustihan vauvat nukkuu paremmin ulkona. Ilman kunnon itkuhälytintä ei beibiä kuitenkaan pihalle voi laittaa, ellei sitten ole lasitettu parveke, jolloin parvekkeen ovea voi pitää raollaan. Ollaan nyt pari kertaa testattu itkuhälytintä ja M:n ulkona nukuttamista - hyvin toimii! Ensimmäisellä kerralla M viihtyi vaunuissa 40 minuuttia, toisella kerralla 2 h 15 minuuttia ja itseasiassa juuri äsken pistin sen taas ulos nukkumaan. Saapa nähdä milloin siellä herätään...


Pakkaukseen sisältyy:
~ vanhemman yksikkö + ladattavat patterit (=akku) + kaulahihna
~ lapsen yksikkö
~ 2 johtoa
~ käyttöopas
~ pikakäyttöopas
~ takuulappu
Lapsen yksikkö toimii sekä pattereilla että johdolla. Tämä itkuhälytin on todella hyvä ja monipuolinen monestakin syystä. Ensinnäkin lapsen yksikköön on mahdollista laittaa yövalo päälle nappia painamalla. Lisäksi laite sisältää useita tuutulauluja, jotka saa myöskin päällia painiketta napauttamalla. Tuutulaulujen äänenvoimakkuutta voi säätää ja biisejä voi myös skipata, jos haluaa seuraavan laulun soimaan. Page-nappia painamalla aikuisen kappale alkaa hälyttämään, jos se sattuu olemaan hukassa. Lapsen yksikköön ei tullut pattereita mukana, vaan ne on ostettava itse.
Aikuisen yksikkö toimii myös sekä pattereilla että johdolla. Ladattavat patterit eli "akku" tuli laitteen mukana. Ne ladataan laittamalla yksikköön johto kiinni ja kiinnittämällä johto pistorasiaan. Normaali latausaika on 8 tuntia ja käyttöaika 24 tuntia. Äänenvoimakkuutta voi säätää volume-napeista. Akkuvalo hälyyttää, jos yksiköstä meinaa akku loppua. ECO-painiketta painamalla laitteen voi muuttaa vähemmän sähköä syöväksi, jolloin yhteyden kantomatka lyhenee 330 metristä 260 metriin. Äänenvoimakkuuden merkkivalot ilmaisevat äänenvoimakkuuden ja niistä näkee myös lapsen mikrofonin herkkyyden: painamalla sensitivity nappia voi siis lapsen mikrofonin herkkyyttä muuttaa. Itkuhälytin on siinäkin mielessä aika edistyksellinen, että talk-näppäintä painamalla voi puhua lapselle, eli se mahdollistaa kaksisuuntaisen viestinnän. Jos lapsen yksiköstä yhtäkkiä loppuu akku tai vanhemman yksikkö kadottaa muutoin yhteyden lapsen yskikköön, alkaa link-merkkivalo palaa ja laite hälyyttää. Ei siis tartte pelätä että lapsen yksiköstä loppuis akku tai että yhteys katkeaisi, huippua! Näissä itkuhälyttimissä ei ole mitään taajuusvaihtoehtoja (1 tai 2 taajuus), sillä näissä on ainutkertaset yhteydet. Eli vaikka jollain naapurilla olisi samanlainen itkuhälytin, ei signaalit mene sekasin :) Tässä itkuhälyttimessä äänet on tosi kirkkaat eikä särinää kuulu yhtään, aivanko puhelimessa puhuis.

4 kommenttia:

Elisabeth kirjoitti...

Huippu postaus kun oon just miettinyt tän itkuhälyttimen hankkimista, kiitosta kuvista ja ohjeistuksesta! :)

Henni kirjoitti...

Eipä kestä! :)

Sandella / Pieniä askeleita kirjoitti...

Meillä on sama itkari ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä!
Tuli nyt tohon PAGEENkin selvitys, olen ollut laiska ja en ole selvittänyt mikä tarkoitus sillä on... :)

Henni kirjoitti...

Tuo hälytin on kyllä hyvä, ite tykkään varsinki tuosta tuutulaulutoiminnosta, tälläkin hetkellä musat soi ja baby nukkuu :) Meillä on aina tuo vanhempien yksikkö jossain sohvatyynyjen alla tai muualla piilossa, PAGE helpottaa löytämistä!