07 toukokuuta 2014

Paperinarupallot


It's so simple!

Paperinarupallojen tekeminen oli huomattavasti helpompaa kuin luulin.
Ystäväni kanssa tilasin paperinarua askartelukauppa Näpsäkästä ja aloinkin heti tuumasta toimeen kun narut saapuivat. Yritin ensin googletella että paljon narua menee yhteen palloon, mutta en löytänyt vastausta. Nyt kun tein palloja itse, tässä tulee vastaus: 30 metrin paperilankavyyhdistä saa aikaiseksi neljä palloa. Nämä minun pallot on kuitenkin tehty aika väljällä naruvälillä, eli jos haluaa tiheämpää lopputulosta, menee naruakin silloin enemmän. 

Asiaan!
Tarvikkeet: sakset, paperinarua, ilmapalloja, tuorekelmua, vesiliukoista liimaa, liimalle kuppi, vettä sekä pensseli tms. liiman sekoittamista varten. 


Puhalla ilmapalloihin ilmaa, niin että pallot ovat n. 10 cm halkaisijaltaan. Muotoile pallot kelmun avulla pyöreiden pallojen muotoisiksi. Kaada noin 3 rkl liimaa ja tilkka vettä kuppiin, sekoita. Kasta sormet liimaan ja kostuta narua sormissasi. Narua ei tarvitse uittaa liimassa. Kääri narua villisti ympäriämpäri  palloa, mistä minnekkin, joka puolelle. Jätä kuitenkin yksi isompi aukko, jotta saat ilmapallon ja kelmun ujutettua pois. Pujota narun pää toisen narun alle piiloon. Anna kuivua kelmun päällä ihan kuivaksi, kääntele välillä.


Puhkaise ilmapallot ja irroita kelmu paperinarupalloista irti. Ujuta kelmu ja ilmapallo varovasti aukosta ulos. Valmis!


Kuten kuvasta näkyy, palloissa on vielä kuivuneita liimarihmoja kiinni, jotka olisi tarkoitus vielä nyppiä irti. Mulla on tarkotus vielä laittaa näihin valot, mutta ongelmana on se, että en tiä mihin tämmöset valot sitten ripustaisin... (you got any great ideas?) Nyt pallot saavat kuitenkin viettää leppoisaa elämää olohuoneen vitriinin päällä lasimaljassa. Onhan ne ihan kivat vaan nuinki!


Ei kommentteja: