08 elokuuta 2014

Ikea bekväm

Jokin pesänrakentaja-sisustaja-tuunaaja-vietti sai minusta taas otteen. 
Asuntomme uudistui hieman muutaman uuden huonekalun myötä (niistä lisää myöhemmin, teräväkatseisimmat voivat niitä bongatakin näistä kuvista) ja koin pakottavana tarpeena tehdä meille uudet yöpöydät. Pinterest siis laulamaan ja sieltä sainkin ideat ostaa jakkarat ja tuunata niistä meille yöpöydät. Ennenhän meillä on ollut yöpöytinä tuolit, joten ei nyt ihan hirveän kauaksi niistä menty. Väri ja koko ja muoto vaan muuttui, eli melkein sama... :D Vanhat yöpöydät lahjoitin eteenpäin.


Ikeasta ostin kaksi BEKVÄM-keittiöjakkaraa hintaan 79 kruunua/kpl eli noin 8,50 euroissa. Olen jo pitkän aikaa kauhistellu yöpöytien hintoja, siis rumimmatki maksaa halvimmassa paikassa monta kymppiä. No, vaikka oiski ollu varaa ostaa jotku kalliit ja valmiit, niin ehkä oisin silti halunnu tehä ne itte. Kuten oon ennenki sanonu, niin ite tuunaamalla saa just semmoset ku haluaa. Eikä oo vaikeeta.


Paketit auki rips räps ja sitten maalaamaan jakkaroiden jalkoja. 
Sitten jakkaroiden tasojen/levyjen kimppuun. Pähkinäpetsi auki ja sienellä väriä pintaan. Levyt petsasin yläpuolelta ja maalasin alapuolelta. Kun maalit ja petsit on kuivunu, niin ruuvari käteen ja kokoamaan (tää on parasta!). Ja VALMIS! ♥

Koska meän makkari on sen verran pieni että vain toinen jakkaroista mahtu sängyn viereen (tämä oli odotettavissa...) niin toinen pääsi sitten Minnin pinnasängyn viereen toimittamaan sitä iänikuista kun-laitan-nukkumaan-niin-heitänkö-tyynyt-yms-lattialle-vai-mihin-hittoon-laitan-ne-paikkaa. Vielä pitäisi jakkaroiden pintaan sipasta lakka, jotta kauniit maali- ja petsipinnat ovat sitten varmasti kestävät. Nämä on kyllä ihan loistavat - jos joskus tulee saatua vaikka lahjaksi uudet yöpöydät tai jotain vastaavaa, nämä voi aina siirtää toimimaan keittiöjakkaroiksi tai miksi vaan. Upeeta!


4 kommenttia:

MN kirjoitti...

Hienot ovat ja vieläpä monikäyttöisetkin. Ihana katsoa kun joku jaksaa tuunata ja keksiä kaikkea (: jatka samaa rataa

Henni kirjoitti...

Oi kiitos! ☺☺☺

Anselmiina kirjoitti...

Hyvin näyttää maali tarttuneen. :) Itelle aikoinaan ostanut samanlaisen jakkaran. Muistan lukeneeni paketista, että tuotetta ei saisi käsitellä. En kyllä yhtään ymmärtänyt syytä, kun tuo käsittelemätön puu oikein houkuttaa tarttumaan pensseliin!

Henni kirjoitti...

En tiedä miten ennen on ollu, mutta nykyään nuille jakkaroille on annettu ohjeeksi se, että maalata ei saisi, koska silloin siitä tulee liukas. Suositellaan käsiteltäväksi kuultomaalilla ☺ Kuultomaali kun on mattapintaisempi ja kevyempi kuin normaali maali.