17 tammikuuta 2015

Pentik Tempo

Vuosi sitten huhtikuussa kerroin, että aloimme (aloin) kerätä Pentiki Tempo-astioita. 
Tuolloin meillä oli 1 suuri kulho, 6 lautasta ja 1 purkki. 
Nyt kokoelma on kasvanut reippaasti ja lisää on tulossa.


Tällä hetkellä meidän vitriinistä löytyy seuraavat astiat

Tarjoilukulho 27x7 cm 2,7 l
Tarjoilukulho 22x5 cm 1,3 l
Tarjoilukulho 17x5 cm 0,7 l
 Kulho 2,0 l
Kaadin 0,5 l
Purkki 0,65 l (2 kpl)
Lautanen 28 cm (8 kpl)
Lautanen Syvä 24 cm (4 kpl)Jossain vaiheessa mietin kakkosastiaston eli arkiastiaston keräämistä/ostamista, mutta tällä hetkellä olen hylännyt sen ajatuksen. Meillä käytetään Tempoa arkena ja juhlissa, oikeastaan siis aina. Vanhoja lautasia on enää muutama jälellä, sillä niitä on laitettu pois lähes samaa tahtia kun uusia on tullut tilalle. Ehkä sitten, kun tämän astiaston saa valmiiksi, voi alkaa miettimään jonkin sievän ja edullisen arkiastiaston ostamista.Tempoakaan minulla ei ole tarkoituksena kerätä kaikkia.
Esimerkiksi piirakkavuoista ostan todennäköisesti pienemmän ja pienet kahvikupit jätän varmaan kokonaan keräämättä - muumimukeja kun kaapit on jo täynnä. Tarkoituksena on kerätä kahdeksan hengen astiasto - lautasia ja kulhoja puuttuu, mutta tarjoiluastiat alkavat jo olla kerättynä.Ostoslistalla on siis seuraavaa 

Lautanen 21 cm (8 kpl)
Lautanen Syvä 24 cm (4 kpl)   
Lattemuki 0,5 l (8 kpl)
Piirakkavuoka 25 cm 
 Kulho 0,4 l (8 kpl)Kuvausrekvisiittana Tempo-astioiden lisäksi

valkoiset ja harmaat hirviservetit / rusta
tabletit / anno
keittiöpyyhkeet / anno
aterimet / ikea4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kuvia ja kaunis astiasto! Ihana blogi muutenkin. En ole tuota astiastoa ennen pentikillä käydessäni huomannutkaan.

Henni kirjoitti...

Kiitos ☺♥ Itse bongasin ensimmäisen kerran Tempon joskus neljä vuotta sitten Pentikin nettisivuilta. Aika harvoin tulee Pentikin liikkeissä käytyä ja silloinkin sitä lähinnä unohtuu katselemaan uutuuksia ja kaikkia ihania suklaakahveja ja makusiirappeja...

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Pentikin Tempo sarjan valmistus on lopetettu. :( löysin itsekin sarjan vähän liian myöhään.
T. Maria

Henni kirjoitti...

Hei Maria! Se on kyllä surullista, itsekin kuulin asiasta vasta maaliskuussa.. Kirjoitin asiasta yhteen postaukseenkin, käyhän kurkkaamassa! (En saa tähän linkkiä liitettyä, mutta blogin oikeassa reunassa on tunnisteita, valitse "astiat" ja postauksen pitäisi näkyä sitten uusimpana :) )