19 helmikuuta 2012

Foam Roller

Noniin! Koska viikolla 6 (nyt eletään vielä viikkoa 7 ja huomenna alkaa viikko 8) en päässy käymään ku kerran salilla, niin laitan viime viikon ja nyt kuluneen viikon treenipäivitykset samaan syssyyn. Paljon on tapahtunu, mie oon ollu "flunssassa" koko ajan: kuumetta ei oo, ei yskitytä, räkä ei valu, ei väsytä, mutta kurkku on koko ajan himpunverran karhea. Eli en oo kipeä mutta en ihan tervekkään. Toivottavasti sitä tervehtyis nopeasti! Eilen Torniosta tänne Rovaniemelle kulkeutu meän foam roller, joka ostettiin joskus joulukuussa, mutta joka sitten unohtu meillä Tornioon. Elikkäs nyt oon taas päässy harrastaan "foam rollingia" elikkäs putkirullausta. Sillä on hyvä rullailla lihaskalvoja auki, elikkäs suosittelen kyllä ihan jokaiselle. Tässä salipäivitysten ohella on muutama kuva minusta putkirullailemassa (takareidet, pohkeet & selkä).
TO 09.02. = Treeni meni ihan kivasti, otin vähän rennommin ja keveämmin ettei flunssa vaan pahenisi. (No tottakai se sitten vähän paheni ja pitkittyi, mutta se nyt ei ole pääasia). Oli kiva salilla myös huomata, että ei sitä läskiä ihan hirveästi tässä sairastelun ohessa oo kertyny, vaikka joka päivä onki pitäny varmistaa että tulee ns. kalorit täyteen - miinuskaloreilla kun on aika mahotonta tervehtyä saatikka sitte palautua treenistä.Viikon 6 ainoa treeni meni kyllä kivasti, oli ihana päästä salille tauon jälkeen.
- juoksumatto 15 min.
1. ylätalja leveä myötäote pään taakse paino6/3x12-15
2. viparit käsipainoilla 2kg/3x10-13
3. ojentajat taljassa paino 4-5/3x10-18
4. hauikset käsipainoilla 5kg/3x13-15
5. rinta paino3-4/3x4-10
45 min.
- kuntopyöräily 11 min.
TI 14.02 = Tein ihan nopean treenin, vähän jalkoja, selkää ja rintaa. Koska viime viikon treenissä keskityin yläkroppaan, niin nyt alakroppaa treenasin ½ koko treenistä. Vaaka-hack tuntu ihmeellisen kevyeltä ja ylätalja myöskin. Ilmeisesti siinä on jotain perää kun esim. cbb-kisaajat pitää aina silloin tällöin niitä "kevyitä viikkoja" eli treenaavat ihan kevyesti vain. Silloin kroppa pääsee palautumaan kunnolla. Mieki oon nyt käyny salilla vaan vähäsen viimiset pari viikkoa flunssan takia, ja voimatasot on noussu yhtäkkiä ihan älyttömästi.
- juoksumatto 15 min.
1. vaaka-hack paino8-11/3x6-8
2. ylätalja kapealla vastaotteella paino8-9/3x6-8
3. penkkipunnerrus 25kg/3x6
4. pohjesetti seisten koneessa 32.5kg/70
35 min.
- kuntopyöräily 8 min.
Kotona illalla vielä vatsat:
1. tuplarutistus 4x12-30
2. lankku 4x15sec.
3. vinot vatsat 3x12-15
4. istumaannousut 2x15
5. vatsarutistus 2x15
20 min.
PE 17.02 = Perjantaina kävin vähän koutsaamassa kaveria salilla ja opetin sille lisää uusia liikkeitä. Sen lisäksi ite tein ihan pienen treenin, vähän semmosia liikkeitä mitä en oo tällä viikolla paljoa tehny. Treeni meni ihan kivasti, kokeilin myös leuanvetoa pari kertaa ja näyttää siltä että kyllä se vielä joskus onnistuu :) Ehkä jopa ennen kesää.. Treeniä en vetäny täysillä, tosiaan ku on vielä vähän tuo kurkku kipeä. Ehkä niitä failureita ja pakkotoistoja pääsee tekemään sitte parin viikon päästä ku kroppa on täysin terve.
- stepperi 5 min.
1. selän rullaus selkätelineessä +10kg/3x8-12
2. pystypunnerrus käsipainoilla 5-7kg/3x6-12
3. vipunostot sivuille käsipainoilla 3kg/3x8-10
4A. hauikset käsipainoilla 7kg/3x6-10
4B. ojentajat ylätaljassa tangolla 20kg/3x7-11
60 min.

Tänään SUnnuntaina (18.02) kävin aamulla tekemässä salilla aerobisia ja ihan pikkuisen myös punttitreeniä ennen aamupalaa. Ensin kävelin juoksumatolla 20 minsaa ja sitten vielä poljin kuntopyörällä. Lisäksi tein vartalonkiertäjiä ja takaolkia, takaolat ku varsinki ovat jääneet treeneistä pois jo muutaman viikon ajalta. Oispa kyllä kiva jos ens viikolla pääsis jo treenaan ihan kunnolla elikkäs 3-4 kertaa viikossa. Saapa nähä miten tämän flunssan kanssa käy.
- juoksumatto 20 min.
- kuntopyörä 20 min.
1. vartalonkiertäjät koneessa paino4/3x6-10
2. takaolat koneessa 13.5kg/3x8-12
10 min.

8 kommenttia:

Suvitar kirjoitti...

Taitaakin olla eka kommentti minulta, mutta tulin vaan toteamaan, että mä niiiin tykkään tuosta foam rollerista! Kauaa ei oo mulla ollut, mutta osuu kyllä muikeasti varsinkin etureisiin. :) Hieman tuntuu olevan tekniikkalaji tuokin ja vaatinee paljolti rullailua ennen kuin saa täyden hyödyn irti.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihme tuo foam roller on? o_O En ole ikinä kuullutkaan, mutta näyttää hauskalta. :D

Henni kirjoitti...

Kiitos kommenteista Suvitar ja Jenni!
Tuo foam roller on mullekkin ihan uus tuttavuus :D Olin ensin semmosella "mikä tämäkin höpötys nyt on, ei varmana toimi mitenkään, täyttä huuhaata koko putkilo"-asenteella, kunnes kokeilin sitä ja ai saaaakeli se tuntuu kyllä! Juu ja varsinkin etureisissä - sviippejä ei melkein ees pysty rullaileen ku se tekee niin kipeää. Uskon että tuotaki voi käyttää miljoonalla eri tavalla ja on olemassa niin monta tekniikkaa ku käyttäjääki :) Tuo kyllä vaatii harjoittelua, mullaki välillä vähän lipsahtaa rulla alta ja pitää kokeilla eri kulmista ennenkuin kunnolla tuntuu.
Ps. Jenni kannattaa kokeilla tuomosta ihan vaikka jossain kaupassa, me ostettiin tuo Cittarista mutta nuita varmaan myydään myös urheiluliikkeissä :D

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy pitää silmät auki tuon varalta kun käy kaupungilla/isommissa marketeissa. Ehkä se innostaisi vähän muutenkin venyttelemään, se kun tuppaa aina jäädä liian vähälle... Ei tuo foam roller varmaan ihan omaisuuksia kustanna? :)

P.S. Onko sulla tarkoituksella tuo sanantarkistus kommentoinnissa? Kun mullakin oli se päällä, enkä tiennyt sitä ennenkuin eräs lukija mainitsi siitä... Se on vaan vähän ärsyttävä ja hidastaa kommentoinita. :D

Henni kirjoitti...

Häh, en tienny! Pitääpä yrittää poistaa se :D Hyvä ku sanoit! Juu ei foam roller paljoa maksa. Ite maksettiin siittä 20 e ku se oli plussatarjouksessa, ovh. 25 :)

Henni kirjoitti...

PS. Mistä ihmeestä sen sanatarkistuksen saa pois? Yritin ettiä mutten löytäny.. :D T. avuton

Anonyymi kirjoitti...

Mäkään en löytänyt tämän uuden Bloggerin asetukista kohtaa, mistä sen sanantarkistuksen saisi pois. Joten vaihdoin hetkeksi takas siihen vanhaan käyttöliittymään (Hallintapaneelissa Bloggerin asetukset, kielivalinnan vieressä). Sieltä vanhan Bloggerin asetuksista löytyy oikea kohta. :)

Tää uus Blogger on vähän kökkö muutenkin, ei jotenkaan toimi yhtä hyvin kuin vanha... :/

Henni kirjoitti...

Okei, pitääpä koittaa :) Mieki muistelin että olen sen kyllä joskus vanhassa Bloggerissa nähny sen valintamahollisuuden.. Kiitos!